Alanya’da bayramda da denetimler hız kesmiyor

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Trafik Denetleme Büro Amirliği Dinek mevkiinde trafikte sürücülere ve yolculara yönelik denetim ve bilgilendirme çalışması yaptı.

Alanya’da bayramda da denetimler hız kesmiyor

Gerçekleştirilen denetimde sürücülerin trafik ışıkları veya görevli trafik polisi olmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen yada geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorunda olduklarını anlatarak dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ içerikli broşürler dağıtıldı.

Kurallara uymayan sürücülere Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. Maddesi gereğince cezai işlem uygulanacağını hatırlatıldı. Ayrıca şehirler arası yolcu taşıma otobüslerinde yolcuların emniyet kemeri takıp takmadıkları da denetlendi. Yolculara emniyet kemerinin önemi anlatarak emniyet kemerinin önemini içeren broşürler dağıtıldı. Öte yandan Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Değerli Alanyalılar, ilçemizin değerli misafirleri tatilciler; huzurlu, mutlu ve güzel bir bayram tatili geçirmek sevdiklerimizle daha huzurlu, mutlu ve güzel yarınlar için lütfen trafik kurallarına maksimum seviyede riayet edelim. Önemsiz bir trafik kuralı yoktur her trafik kuralı bir hayat kadar önemlidir. Her kural bizlerin ve sizlerin can güvenliği için vardır. Kazasız, mutlu ve huzurlu bayramlar, tatiller dileriz” ifadelerine yer verildi.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83