‘Alanya’da cuma geceleri ailece namazda buluşalım’

‘Alanya’da cuma geceleri ailece namazda buluşalım’

Alanya Müftülüğü’nce uygulanan “Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz” projesi ara vermeden devam ediyor. Aile fertlerinin dinî kimliklerini inşa ederken sahih dini bilgi ile buluşmalarına, böylece Kur’an ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmelerine yardımcı olmak, aile içerisinde cami, Kur’an, cemaatle namaz ve dua konularında farkındalık oluşturmak amacıyla Alanya Müftülüğü tarafından 2022 yılı boyunca uygulanacak olan “Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz” projesi devam ediyor.

banner111

Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, “Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz” projesi kapsamında Hacımehmetli Mahallesi, Bağderesi Cami cemaatiyle bir araya geldi. Program kapsamında Müftü İlhan kısa bir sohbet irad etti. Program Yatsı Namazının cemaatle kılınması ve katılımcılara çeşitli ikramlarla sona erdi. Her perşembeyi cumaya bağlayan gece uygulanan proje kapsamında programlar Yasin-i Şerif tilaveti ile başlıyor., sohbet ile devam ediyor, tövbe istiğfara yer veriliyor ve hatim duası ile tamamlanıyor. Sohbetlerde günün şartlarına, ihtiyaçlarına, mana ve önemine uygun, Kur’an’ın anlaşılmasına katkı sağlayan konuşmalar yapılıyor.

Alanya genelindeki tüm meskûn mahalle camilerinde uygulanan projede her camide en az bir hatm-i şerif olmak üzere aileler arasında her hafta hatim dağıtılıyor, aile fertlerinin iştirakiyle okunan hatimlerin duası yapılıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83