Alanya’da günlük 400 vatandaşa sıcak yemek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da yalnız yaşayan ve yemek yapmakta zorlanan yaşlı vatandaşların evlerine her gün sıcak yemek götürerek hayatlarını kolaylaştırıyor.

Alanya’da günlük 400 vatandaşa sıcak yemek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Aşevi’nde her gün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kazanlar dolusu yemek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hazırlanıyor. Tek tek paketlenen yemekler, yalnız yaşayan çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle yemek pişirmekte zorlanan yaşlı vatandaşların evlerine teslim ediliyor. Her gün 2 öğün olmak üzere 3 çeşit yemek, sıcak bir şekilde sofralara geliyor.

‘HER GÜN SICAK YEMEĞİM GELİYOR’

80 yaşındaki Zeynep ve Ömer Tufan çifti, yemek yapmakta zorlandıklarını gelen yemeklerin kendileri için çok iyi olduğunu söyledi. Ayşe Sevindi isimli vatandaş ise “Her gün sıcak yemeğim geliyor, rahat ediyorum. Benim gözlerim biraz az görüyor. Yemek yapamıyorum, çok memnunum” dedi.

banner111

‘2 ÖĞÜN 3 ÇEŞİT YEMEK HAZIRLIYORUZ’

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Aşevi sorumlusu Emine Keyaoğlu, her gün yaklaşık 400 vatandaşa sıcak yemek servisinde bulunduklarını belirterek, “Ana yemek, pilav, tatlı veya meyvesi ile her gün 3 çeşit, 2 öğün yemeğimiz vatandaşlarımızın evlerine teslim ediliyor. Özellikle yalnız yaşayan, yaşlı ve yemek yapmakta zorluk çeken vatandaşlarımızı tespit ederek, evlerine sıcak yemeklerini ulaştırıyoruz. Çok güzel ve olumlu tepkiler alıyoruz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83