‘Alanya’da imar adaletsizlikleri dün ortadan kalktı'

Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, Alanya’nın 1/25.000 ölçekli Alanya Nazım İmar Planı’nı onaylayarak, imar adaletsizliklerinin ortadan kaldırılabilmesi için Alanya Belediyesi’nin önünü açtıklarını açıkladı.

‘Alanya’da imar adaletsizlikleri dün ortadan kalktı'

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan Antalya Burdur Isparta Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı kararları esas alınarak Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan, Alanya sınırlarını kapsayan 1/25.000 ölçekli Alanya Nazım İmar Planı bugün yapılan Antalya Büyükşehir Belediye meclisinde tüm grupların oybirliğiyle onaylandığını açıklayan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Erkan Demirci yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Planın çok hızlı bir şekilde hazırlanması konusunda irade gösteren ve destekleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek ‘e, planları hazırlayan İmar ve Şehircilik Daire başkanımıza, Nazım Plan şube müdürümüze ve tüm planlama ekibine, hazırlanan planlara hiç bekletmeden uygun görüş veren imar komisyonu üyelerimize ve oybirliğiyle onaylayan tüm büyükşehir meclis üyelerine  emekleri için teşekkür ederim.

banner111

Bu planla birlikte artık Alanya ilçe sınırları bütününde tarım alanları, orman alanları, turizm alanları, mera alanları, konut alanları, sanayi alanları, sit alanları, büyük sosyal donatı alanları, kırsal ve kentsel yerleşim alanları vb. kullanım türlerinin yerleri kesin çizgilerle  belirlenmiş oldu. Önceden planı olan bazı mahallelerimizdeki imar adaletsizliklerinin ortadan kaldırılabilmesi için Alanya Belediyesi’nin önü açılmış oldu.

Kırsal mahallelerimizde yerleşik alan sınırları içerisinde planlı ve plansız yapılaşma koşulları, yerleşik alan sınırları dışında plansız yapılaşma koşulları, kentsel alanlarda planlı yapılaşma koşulları, tarımsal amaçlı yapılaşma koşulları vb. pek çok konu da netleşmiş oldu. Onaylanan 1/25.000 ölçekli nazım imar planı Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi askı panosunda ve Antalya Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde 30 gün süreyle askıya çıkarılacaktır.

Planları incelemek ve itiraz etmek isteyen kişi ve kurumlar itiraz dilekçelerini 30 gün süreyle Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe hizmet birimine verebilirler. Alanya kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83