Alanya’da ‘Muhasebe Haftası’ kutlanıyor

Pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yaratmış olduğu belirsizlik ortamında ‘Muhasebe Haftası’nı kutladıklarını ifade eden ALSMO Başkanı Kerim Gökçeoğlu, “Bu zor dönemi aşmada ve işletmeleri yarınlara hazırlamada mali müşavirler özel bir rol üstlenecek” diye konuştu.

Alanya’da ‘Muhasebe Haftası’ kutlanıyor

Tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da ‘Muhasebe Haftası’ kutlamaları başladı. 1-7 Mart tarihleri arasını kapsayan ‘Muhasebe Haftası’ etkinlikleri için Alanya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ALSMO) tarafından Hükümet Meydanı önündeki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Tören programına ALSMO Başkanı Kerim Gökçeoğlu ile odanın üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program ALSMO Başkanı Kerim Gökçeoğlu’nun anıta çelenk sunmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Gökçeoğlu, meslektaşlarının ‘Muhasebe Haftası’nı kutladı. Gökçeoğlu, “Türkiye’de toplamda 117 bin serbest muhasebeci mali müşavir, 4 bin 900 yeminli mali müşavir, 18 bin stajyerle ülke genelinde faaliyet gösteriyoruz. 77 serbest muhasebeci mali müşavir, 8 yeminli mal müşavir odası 
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) çatısı altında hizmet veriyor. Toplumsal yaşamı tehdit eden pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yaratmış olduğu belirsizlik ortamında ‘Muhasebe Haftası’nı kutluyoruz. Dünyada savaş senaryolarının tartışıldığı bu belirsiz ortamda ekonomide yaşanan sıkıntılar vatandaşlarımızın, işletmelerimiz ve meslektaşlarımız için zorlu bir dönem oluşturuyor.

banner111

Dünyamız ve ülkemizin bu sıkıntılı sürecin üstesinden geleceğine olan umudumuz tam. Bu zor dönemi aşmada ve işletmeleri yarınlara hazırlamada mali müşavirler özel bir rol üstlenecek. Dünyamız ve ülkemiz yeni bir döneme giriyor. Sürdürülebilirliğin ön plana çıktığı ve giderek öneminin artacağı bu dönemde tüketim anlayışımızdan üretim anlayışımıza kadar bizleri köklü bir değişim bekliyor. Mali müşavirler bu değişim sürecini işletmelere ve ekonomiye güven sağlayan danışmanlar olarak yol gösterici olacaklar. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen müzakereler ve elde edilen deneyimler kurumsal değer yaratma, sürdürülebilir kalkınma ve toplumun değişen beklentilerini karşılamak için yalnızca finansal değil, finansal olmayan verileri de içeren karşılaştırılabilir, güvenilir bilgiler sunan yeni bir raporlama sistemine ihtiyaç olduğunu ortaya çıkardı. Dünya kendini bu yeni sürece hazırlarken dünya ile entegre olan bunu geliştirmek zorunda olan ülkemizin bu sürece uygun adımlar atması gerekiyor. Klasik finansal raporlama anlayışı yerini yeni dönemde döngüsel ekonominin ihtiyaç duyduğu bilgilerin üretilmesi ve sunulmasına bırakacak. Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesine hizmet sunan mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler üreten, canlı ve dinamik Türkiye için çalışıyor. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerin gelişimine hayata vererek güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet ediyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarla karşılıklı anlayış ve iş birliği içinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmeli ki ülke ekonomisinin kalkınmasına, gelişmesine koyulmuş tuğladır” dedi. Gökçeoğlu’nun konuşmasının ardından üyelere çikolata ikram edildi. 7 Mart’a kadar sürecek ‘Muhasebe Haftası’ ilçede çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2022, 12:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83