Alanya’da Nevruz Bayramı renkli görüntülere sahne oldu

Alanya'da Nevruz Bayramı renkli görüntülerle kutlandı. Develerle göçün canlandırıldığı kutlamada ateşten atlanıp demir dövüldü.

Alanya’da Nevruz Bayramı renkli görüntülere sahne oldu

Bahar bayramı olan Nevruz Alanya'da kutlandı. Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başlayan kutlamalara Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, siyasiler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kutlamalar kapsamında protokol üyeleri ve katılımcılar kortej eşliğinde iskeledeki Şelale Meydanı'na kadar yürüdü. Buradaki kutlamalar mehter marşı ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Arıkan Yılmaz Dim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nazım Karagedik, Anadolu'nun güzellikler ile dolu olduğunu söyledi. Karagedik, "Nevruz hoşgörü, dayanışma ve geleceğe dair umuttur. Nevruz birlik olup Ergenekon'dan çıktığımız gündür" dedi. 

"TÜM DÜNYAYA BARIŞ GETİRSİN"

banner111

Atların geçişinin ardından konuşan Başkan Yücel de, "Devletleri devlet yapan kültür gelenek ve görenekleridir. Nevruz Bayramı'nı bir kez daha kutluyorum. Tüm dünyaya barış getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu. 

"BUGÜN KARDEŞLİĞİN GÜNÜ"

Kaymakam Ürkmezer de, "Bugün Nevruz. Bugün hep birlikte olma günü. Bugün barışın, yeniden başlangıcın,  umudun, dayanışmanın, kardeşliğin günü Nevruz Bayramı'nı tebrik ediyorum" diye konuştu. Şiirler okunmasının ardından kutlamalar dans gösterileri, şarkılar, ateşten atlanılması, demir dövülmesi, çeşitli yarışmalar ile devam etti. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83