Alanya’da Norveçliler bağımsızlığını kutladı

Alanya’da yerleşik yaşayan Norveçliler, ’17 Mayıs Norveç Anayasa Gününü’ yürüyüş ve halk oyunuyla kutladı.

Alanya’da Norveçliler bağımsızlığını kutladı

Alanya’da Norveç Fahri Konsolosluğu’nun Alanya Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü’nün destekleriyle düzenlendiği 17 Mayıs Norveç Milli Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’nda törenle başladı.

ELLERİNDE NORVEÇ BAYRAKLARIYLA BANDO EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

Ellerinde Norveç bayrakları taşıyan yaklaşık 500 kişilik grup renkli görüntülere sahne oldu Norveç Milli Marşının okunmasının ardından Türk öğrencilerin oluşturduğu bando takımı eşliğinde İskele Şelale meydanına kadar yürüyen Norveçli vatandaşlara çevredeki diğer turistler ve esnaf da alkış tutarak destek verdi. Meydanda Türk öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri düzenlendi. Ardından çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi.

banner111

“ÇOK MUTLUYUZ”

Etkinliğin ardından konuşan Norveç Klisesi Papazı Carina Möller, 17 Mayıs Ulusal Norveç Anayasa Gününü Alanya’da yaşayan vatandaşlarımızla kutlamaktan dolayı çok mutluyum. Bu imkanı bizlere sağlayan tüm resmi makamlara teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda Norveç Fahri Konsolosluğu’na da işbirliği için çok teşekkür ediyoruz. Güzel bir organizasyon gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2022, 10:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83