Alanya’da Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 177’nci yılı Alanya’da coşku ile kutlandı. Atlı polislerinde yer aldığı kortej geçişi ile başlayan resmi törende 7’den 70’de her kesimin hem duygulanmasını hem gururlanmasını sağladı.

Alanya’da Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü kutlandı

Alanya Emniyet Müdürlüğü tarafından polis haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Finalinde ise resmi tören yapılarak kutlama sonra erdi. Hafta içinde kan bağışından, okul ve kamu kurumu ziyaretine, şehitlikte dua okunmasından camide mevlid okutulmasına kadar bir dizi faaliyetin yapıldığı Alanya’da dün akşam atlı polisler Atatürk Anıtı çevresinde ilgi çekti. 
Sabah saatlerinde ise atlı polisler, motorize ekipler ve polis araçları iskele caddesinde kortej geçişi yaptı. Geçiş anından vatandaş özellikle atlara ilgi gösterip duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.  Kortejin ardından anıtta resmi törene geçildi. Emniyet müdürü Murat Kenan Patat’ın çelenk sunumu sonrası salgı duruşunda bulunulup istiklal marşı okundu.
Törende konuşan müdürü Patat, Türk polis teşkilatının öneminden bahsetti. Patat zamanını gece veya gündüz oluşuna bakmadan gerektiğinde ailesini dahi geri plana iterek fedakarca hizmet eden vefakar meslektaşlarımız kuruluşumuzdan bu yana ülkede huzur ve güveni sağlamayı vatandaşın can mal ve namusunu korumayı yardıma muhtaç olanlara yardımcı olmayı ilke edinmiş bulunmaktayız” dedi. Emniyet Müdürü Patat ayrıca görevi süresince teşkilat mensuplarının Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olmayı görev yetki ve sorumluluk bilinciyle vazifelerini icra ettiklerine dikkat çekti. Törene kaymakamı Fatih Ürkmezer, belediye başkan Adem Murat Yücel, emniyet mensupları, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Toklu, CHP ilçe başkanı Coşkun Karadağ, İyi Parti ilçe bakanı Alper Arıkan, MHP yöneticileri, emekli polis memurları ve vatandaşlar katıldı. Törene katılanlar atlı ve motorize polislerle fotoğraf çektirdi. Polis kıyafetleri ile törene katılan çocukların heyecanı ise görülmeye değerdi. Törene katılan polis dedektör köpeği kısa süreliğine çocukları tedirgin etsede alandan tüm çocuklar keyifle ayrıldı.

banner111

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2022, 10:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83