Alanya’da yabancının ikamet talebi yeni mahallelere kaydı

Türkiye’de yeni yabancı ikametgahına kapatılan mahalle sayısı 1169’a çıkarıldı. Bu listeye Alanya’da da 4 mahalle eklendi. Karar sonrası yabancıların yeni gayrimenkul talebinin merkezden uzak mahallelere yöneleceği belirtiliyor.

Alanya’da yabancının ikamet talebi yeni mahallelere kaydı

Alanya’da şok eden kararla İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, 1 Temmuz 2022 itibarıyla 62 farklı ilde yabancı sayısı toplam nüfusun yüzde 25’ini geçen 1.169 mahallenin yabancı uyruklu kişiler için yeni ikamete kapatılacağını açıkladı. Buna göre 1 Temmuz’dan itibaren ilgili oranın yüzde 20 ile sınırlandırılacağı bu kapalı mahallelerde, yabancı uyruklu kişiler mülk satın alsalar dahi oturma izni alamayacak.
Bu karar doğrultusunda Alanya’da Mahmutlar, Kestel, Kargıcak ve Avsallar mahalleleri yeni yabancılara kapatıldı. İkamet izniyle gayrimenkul talebinin bundan sonra Alanya’nın merkezden uzak mahallelerine sıçrayabileceği belirtiliyor. Bu doğrultuda Payallar, Konaklı, Okurcalar ve Oba’nın yabancılar tarafından daha çok rağbet göreceği ifade ediliyor.

banner111

TATİL İÇİN EV ALAN ÇOK ETKİLENMEYECEK

Öte yandan tatil için ev alan yabancılar düzenlemeden çok fazla etkilenmeyecek. Zira her yabancı sadece turistik vize ile Türkiye’de ikamet izni olmaksızın 180 gün kalabiliyor. Alanya’yı çokça terci eden Almanlar, İskandinavlar, Ruslar ve Ukraynalılar gibi birçok tatil evi alıcısı ise burada yılda 180 günden fazla yaşamıyor. Bu ülke vatandaşları oturma iznine ihtiyaçları olmadığı için istedikleri yerden ev satın alabilirler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83