Alanyalı iş insanı Yavuz Üçüncü’ye önemli görev

Antalya Turan Devletleri Teşkilatı başkanı, Alanyalı iş insanı Yavuz Üçüncü oldu.

Alanyalı iş insanı Yavuz Üçüncü’ye önemli görev

Alanyalı iş insanı ve turizmci, Tuana Event Production’un sahibi Yavuz Üçüncü’ye büyük bir görev verildi. Üçüncü, Turan Devletleri Antalya İl Teşkilatı başkanı ve Genel Merkez Teşkilatı başkan yardımcılığına atandı. Konu hakkında açıklama yapan iş insanı Üçüncü, önümüzdeki günlerde bütün ilçelere atama yapacağını duyurdu.

Türk Devletleri Teşkilatı, 3 Ekim 2009'da Nahçıvan'da imzalanan Nahçıvan Anlaşması ile Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye arasında kurulan bir uluslararası örgüt olmuştu. Turan Devletleri Teşkilatı Sivil Toplum Örgütü, 28 Mayıs 2022 tarihinde Ankara Etimesgut Belediyesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2. olağan genel kurulunu yaptı. Genel kurula katılan bütün delegelerin oyunu alan Çobanoğlu güven tazeledi. Turan Devletleri Teşkilatı, Genel Başkan Murat Çobanoğlu’yla yola devam kararı aldı.

YETKİ ÜÇÜNCÜ’YE VERİLDİ

Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı Murat Çobanoğlu ile Teşkilat Başkanı H. Murat Dağhan geçtiğimiz günlerde ‘’Turan Devletleri Teşkilatı Görev Mazbatası’’ adıyla Yavuz Üçüncü’ye bir belge gönderdi. Üçüncü, bu belgeyle Turan Devletleri Antalya İl Başkanlığı kurma yetkisi kazandı. Alanyalı iş insanı, turizmci Yavuz Üçüncü, hemen harekete geçerek önce Antalya İl Başkanlığı’na ardından da bütün ilçelere atama yapacağını duyurdu.

banner111

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Turan Devletleri Teşkilatı Antalya İl Başkanlığı resmi hesabından yaptığı açıklamada, “Turan Devletleri Teşkilatı Genel Kurulu, Antalya İl Başkanımız Sayın Yavuz Üçüncü Turan Devletleri Teşkilatı, Teşkilat Başkan yardımcılığına atanmıştır” ifadelerine yer verdi.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI NEDİR?

Türk Devletleri Teşkilatı (eski adıyla Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi - Türk Konseyi), Türk Devletleri arasında kapsamlı işbirliğini teşvik etmek amacı ile uluslararası bir örgüt olarak 2009 yılında kuruldu. Teşkilatın kurucu üyeleri Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye oldu. Ekim 2019'da Bakü'de gerçekleştirilen 7. Zirve sırasında Özbekistan Teşkilata tam üye olarak katılırken, Macaristan ise Eylül 2018'de Kırgızistan'ın Cholpon-Ata şehrinde düzenlenen 6. Zirve sırasında ve Türkmenistan Kasım 2021'de İstanbul'da düzenlenen 8. Zirve sırasında gözlemci statüsü kazanmış oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83