Alanyalı muhtarların PTT isyanı

Alanya'nın Şekerhane ve Kadıpaşa Mahallelerinde bulunan PTT şubeleri yaklaşık 3 ay önce kapatılmıştı.  Şubelerden hizmet alamayan vatandaşlar Merkez PTT’de yabancı vatandaşların oluşturduğu yoğıunluk sebebi ile mağduriyet yaşamaya başladılar. 

Alanyalı muhtarların PTT isyanı

Konuyla ilgili sıkıntılarını dile getirmek isteyen Şekerhane Mahalle Muhtarı Mustafa Taş, Sugözü Mahalle Muhtarı Hasan Uysal, Küçükhasbehçe Mahalle Muhtarı Ali Yalçın, Büyükhasbahçe Mahalle Muhtarı Turan Sağlamel ve Hacet Mahalle Muhtarı Hakan Arif Karagöz Şekerhane Mahalle Muhtarlığında bir araya gelerek yetkililere seslendi.
Muhtar Taş: “Mahallemizde bulunan PTT şubesi yaklaşık 3 aydır kapalı, aynı zamanda kadıpaşa mahallesindeki şubede kapalı,vatandaşlarımız çok mağdur  durumda.Yaşlı vatandaşlarımız var buralardan maaşlarını çekmeye geliyorlar,faturalarını yatırmaya geliyorlar buralar kapandığı için çok mağdur durumdalar.Merkez şubeye gittikleri zamanda fazla şekilde yabancılarvar, yabancılardan bizlere sıra gelmiyor zaten bu nedenle buradaki şubelerin biran önce açılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Muhtar Uysal’da,”Bizim bu günlerde en büyük sıkıntımız 3 aydır kapalı olan postaneler.Yaşlılar,gidip gelemeyen insanlar buralardan paralarını çekebiliyordu,maaşını çekebiliyordu, faturalarını yatırabiliyordu; Duyduğumuza göre kiradan ,maddi sebeplerden kapanmış acilen açılmasını istiyoruz, yetkililerden siyasetçilerden biz bunu talep ediyoruz.Bütün Muhtar arkadaşlarla dinlediğimiz sıkıntı bu buranın açılmasını istiyoruz. 2 tane PTT şubemiz açılması gerekiyor çünkü çok acil ihtiyaç” dedi.
Devletin görevinin zarar da etse bu bölgedeki vatandaşlara hizmet etmek olduğunu düşündüğünü dile getiren Muhtar Yalçın ise şu ifadeleri kullandı “Şekerhane Mahallesindeki ve Eşkilik düğün salonu altındaki PTT şubeleri 3 ay önce kapatılmıştır.Merkez Postanede hizmet vermektelerdir.Merkez Postanesine de bu savaştan dolayı gelen yabancılar burayı ihya etmiş durumda. Kuzey Alanya , Şekerhane, Hacet ve Kadıpaşa Mahallesindeki vatandaşlar, bu şubelerde faturalarını ödeyen var, aylık alan var, kargo gönderen var, PTT gönderisi olanlar var. Bu bölgede insanlar çok aşırı derecede mağdur olmaktadır ve isyan etmektedirler. Yaptığımız görüşmelerde bu PTT şubelerinin zarar ettiği ve kapatılması gerektiğini söylediler.Devletin görevinin zarar da etse bu bölgedeki vatandaşlara hizmet etmek olduğunu düşünüyorum.Bu şubelerin bir an önce açılmasını istiyoruz.”
Muhtar Sağlamel’de “Yaylayolu caddesi ve Kadıpaşa Mahallesinde bulunan PTT şubelerinin kapandığını muhtar arkadaşlarımız beyan etti.Kuzey Alanyada ve bu mahallelerde bulunan vatandaşlarımız mağdur olmaktadır bir an önce açılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Muhtar Karagöz ise “Merkezi mahallerimizde bulunan 2 tane PTT şubemizin kapanmasından dolayı, Yaylayolu caddesi ve Kadıpaşa Mahallesindeki PTT şubelerinin vatandaşın yoğun talebinden dolayı tekrar açılmasını talep ediyoruz “ dedi.
Vatandaş Memiş Şimşek İse “Cikcillide oturuyorum kimlik çıkartmak için nüfus müdürlüğüne yürüyerek geldim.Oradan para yatırmak için buraya gönderdiler postane kapalı böyle işmi olur” dedi.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83