Alanya’yı Konya’ya 2 saat yaklaştıran viyadük bugün açılıyor

Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergahında yapılan, Akdeniz ve İç Anadolu’yu birbirine bağlayacak olan Eğiste Hadimi Viyadüğü’nün açılışı bugün gerçekleştirilecek.

Alanya’yı Konya’ya 2 saat yaklaştıran viyadük bugün açılıyor

Konya’da yapımı tamamlanan ve Akdeniz ile İç Anadolu’yu kesintisiz birbirine bağlayacak Eğiste Hadimi Viyadüğü bugün trafiğe açılıyor. Toroslar üzerinde “dengeli konsol” yapım metoduna göre yükseklikleri 42-166 metre olan, 8 orta ve 2 kenar ayak üzerinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nce projelendirilen Eğiste Hadimi Viyadüğü’nde çalışmalar tamamlandı. Türkiye’nin en yüksek ve en uzun dengeli konsol köprüsü olacak viyadük, 12,5 metre platform genişliğe sahip 2 farklı köprü şeklinde projelendirildi.

Eğiste Hadimi Viyadüğü, gidiş-geliş güzergahında 4 şeritte trafiğe hizmet verecek. Mevcut iki yönlü yolun standartlarının ve bu kapsamda trafik, yol ve sürüş güvenliğinin artırılması için yapılan Eğiste Hadimi Viyadüğü, mevcut yola göre yaklaşık 4 bin 400 metre kısalma sağlayacak. Viyadüğün trafiğe açılmasıyla Türkiye’nin kuzey-güney aksının önemli arterlerinden biri olan Konya-Hadim-Taşkent- Alanya güzergahında zamandan tasarruf sağlarken, seyahat konforu ve sürüş emniyetiyle yol standardı yükseltilecek, akaryakıttan tasarruf edilerek ülke ekonomisine önemli oranda katkı sağlanacak.

banner111

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin en yüksek ayaklı köprüsünü inşa ederek Toroslar’a adeta bir mühür vurduklarını ifade etti. Eğiste Hadimi Viyadüğü’nü bugün açılacağını kaydeden Karaismailoğlu,” İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlıyoruz. Türkiye’nin en yüksek ve en uzun dengeli konsol köprüsü. 1372 m uzunluğa, 166 m ayak yüksekliğine sahip. Seyahat süresini 20 dakika kısaltıyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83