ALKÜ’lü gençler Türk Bayrağı’nı semada dalgalandırdı

ALKÜ’lü gençler Türk Bayrağı’nı semada dalgalandırdı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) akademisyen ve öğrencileri tarafından Alanya’dan başlatılan 10 şehri kapsayan yamaç paraşütü uçuşu etkinliği Samsun’da son buldu. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) birimleri, fakülteleri ve öğrenci topluluklarının yaptığı etkinliklerle kutlandı. Millî Mücadele meşalesinin yakılışının 104. yılı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Hava ve Doğa Sporları Topluluğu ve Spor Bilimleri Fakültesi akademisyen ve öğrencileri 10 şehri kapsayan Türk bayrağının dalgalandırıldığı yamaç paraşütü uçuşu etkinliğini Alanya’dan başlattılar. Alanya’dan başlanan yamaç paraşütü uçuşları sırasıyla Antalya, Muğla, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Zonguldak ve Sinop’taki sportif havacılık kulüplerinin düzenlediği uçuşlarla devam etti. Son uçuş finali ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadeleyi başlattığı tarih olan 19 Mayıs günü Samsun’da yapıldı. Türk bayrağının dalgalandırıldığı yamaç paraşütü uçuşları vatandaşlar tarafından da yoğun ilgiyle izlendi.

banner111

DOÇ. DR. YASEMİN YALÇIN: “TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDIK”

Yamaç paraşütü uçuşlarıyla ilgili değerlendirmede bulanan Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Yalçın, “Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz sahili boyunca uzanan 10 şehirde yapılan yamaç paraşütü uçuşlarımızla Türk Bayrağını dalgalandırdık. Bizlerle 19 Mayıs heyecanı yaşayan bu şehirlerimizdeki tüm sporcu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. 19 Mayıs, Türk ulusunu aydınlığa kavuşturan, Cumhuriyet'le buluşturan bir dönüm noktasıdır. Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi olarak Başta Ulu Önderimiz Gazi M. Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, gençlerimizin bu anlamlı bayramını kutluyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2023, 16:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83