ALTSO Başkan Adayı Tunahan Toksöz’den Gökbel mesajı

ALTSO Başkan Adayı Tunahan Toksöz’den Gökbel mesajı

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Geleneksel Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri, pandemi nedeniyle verilen iki yıllık aranın ardından bu yıl binlerce vatandaşın katılımı ile coşku içinde gerçekleştirildi. Sahne alan Selami Şahin ve Yudum verdikleri konserle vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

Gökbel Yaylası’nda yapılan güreşlerde ise, 45’i başpehlivan olmak üzere 800 pehlivan çayıra çıktı.

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan Cengizhan Şimşek, Gökbel Er Meydanı’ndaki final müsabakasında Yusuf Can Zeybek’i yenerek başpehlivan oldu.

16. Geleneksel Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin açılış organizasyonuna Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Meclis Üyeleri, muhtarlar, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, Alanya protokolü ve binlerce vatandaş katıldı.

Açılışa katılan bir diğer önemli isim de Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) başkanlığı adayı Tunahan Toksöz’dü. Çalışmalarını aralıksız sürdüren Sn. Toksöz, stantta yerini alarak, iki gün boyunca hemşehrileri ile bire bir görüşmeler yaptı. Organizasyonların tümüne yetişmeye gayret gösteren Toksöz, gazetecilerin sorularını ise şu şekilde yanıtladı:

“Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel, özlemle beklediğimiz Gökbel Şenliklerini çok güzel tertip etmiş. Bugün burada vatandaşlarımızla sohbet etme imkânımız oldu. Her alanda yapacağımız çok iş var. Yayla kültürü bizim en önemli kültürlerimizden biri. Gökbel Güreşleri pandemi kesintisi ile birlikte on sekiz yıl önceye dayanıyor. Yöre halkımız için kıymetli olduğu kadar artık 2021 yılı itibariyle UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi Türkiye Ulusal Envanterine de girerek markalaşmış oldu.

banner111

Gökbel Güreşleri artık, Kırkpınar’dan sonra ülkemizin sayılı güreş organizasyonlarından biri haline geldi. Yöre halkımızın büyük çoğunluğu mevsim nedeniyle yaylalarda kalıyor. Binlerce ziyaretçimizle şölen, insan seline dönüştü adeta. Keyifli ve verimli iki günü hemşehrilerimizle ardımızda bıraktık. Nerede insan varsa, orada en iyi hizmet olmalıdır. Bu anlayışla görüşlerini dinlediğimiz hemşehrilerimiz yatırım beklediklerini söylüyor. Bizim her alanda istihdamın önünü açacak, kadınların ticari hayatta başarısını perçinleyecek atılımlara ihtiyacımız var.

Biz, bunun için eylem plânlarımızı hazırladık. Bunu yayla turizmini de göz önünde bulundurarak yaptık. Her alanda olduğu gibi yayla turizminde de biz hazırız. Sadece konaklamak yeterli değil, üretmeyi her alanda gerçekleştirebilmeliyiz. Fakat doğanın yapısını ve dokusunu bozmadan. Alanya’mızı, insanımızı seviyoruz. Buraya yüreğimizi koyduk. İnşallah çok güzel çalışmalar yapacak, meyvesini alacağız. Güzel organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Seneye yine aynı heyecanla, hasretle burada olacağız.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83