Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da yardım çalışmaları sürüyor

Deprem afetinin ardından tüm birimleriyle teyakkuza geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’da da depremzedelerin acısına derman, yarasına merhem olmaya devam ediyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da yardım çalışmaları sürüyor

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesi olan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremle birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Afet Acil Durum Planı oluşturarak tüm birimleri teyakkuza geçirdi. Antalya’da olduğu gibi Alanya’da da Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri depremin ilk gününden bu yana çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

ALANYA’DAN DEPREM BÖLGESİNE 12 TIR YARDIM

Depremin hemen ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya Hacet Meydanı’na kurulan Afet Yardım Çadırı’nda personel ve gönüllüler vatandaşların yaptığı ayni yardımları tasnif ederek kolilendikten sonra tırlara yükledi. Yardım malzemeleri 12 tır, 4 kamyon, 50 kişilik 6 tane otobüs ve 8 adet minibüs ile afet bölgelerine en hızlı şekilde ulaştırıldı. 

SOSYAL BUTİK

banner111

Deprem Bölgesine gönderilen yardım malzemelerinin yanı sıra Alanya ilçesine gelen depremzede vatandaşlar için Antalya Büyükşehir Belediyesi yine tüm imkanlarını seferber etti. Bu kapsamda depremzedelere kıyafet ve hijyen ürünleri yardımı için Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Ek Hizmet Binasında Sosyal Butik kuruldu. Sosyal Butik’te 3 bin afetzede vatandaşa, kıyafet ve hijyen ürünleri konusunda destek verildi. 

PSİKOLOJİK DESTEK

Ayrıca Alanya’da 13 otele yerleştirilen depremzedelere psikolog ve sosyologlar tarafından psikolojik destek verildi. Çocuklar için çeşitli oyunlar ve aktiviteler düzenlendi. Alanya’da depremzedelerin yoğunlukta olduğu Oba, Hacet, Mahmutlar, Türkler, Avsallar, Okurcalar mahallelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Mobil Kuaför hizmeti verildi. Ücretsiz olarak vatandaşlara saç kesimi ve bakım yapıldı. Bu hizmetten 814 afetzede vatandaş yararlandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83