Antalya Büyükşehir sağlık ekipleri deprem bölgesinde görev başında

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hatay'da merkezden uzak kırsal mahallelere dağılan sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken, deprem çadırlarındaki vatandaşlarında sağlık kontrollerini yapıyor.

Antalya Büyükşehir sağlık ekipleri deprem bölgesinde görev başında

Deprem bölgesi Hatay’da görevli Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 11 kişilik sağlık personeli yaralara merhem olmayı sürdürüyor. Ekipte görevli sağlık personelleri, 112 ve UMKE ile ortaklaşa çalışarak enkazdan sağ kurtarılan depremzedelere ilk müdahaleyi yaparak sahra hastanelerine nakillerini gerçekleştirdi.
Moloz yığınları altında çalışma yapan arama kurtarma ekiplerine de destek veren Antalya Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri tozdan etkilenen kurtarma ekiplerinin gözlerine ve burunlarına damla sıkarak onları bir nebze de olsa rahatlatarak çalışmalara devam etmelerini sağladı.
"Kurtarma ekiplerine yerinde müdahale"
Ekipte görevli paramedik Süheyla Erol çalışmalarda görev alan arama kurtarma personelinin de zaman zaman yoğun çalışmaya bağlı tansiyon düşmesi gibi durumlarla karşı karşıya kaldığını belirterek onlara da ilk müdahaleyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Enkazda meydana gelen yaralanmalara da müdahale eden Antalya Büyükşehir Belediyesi paramedik ve hemşireleri pansuman ve dikiş gibi ilk müdahaleleri gerçekleştirdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi hasta nakil ambulansı ile merkezden uzak kırsal mahallelere dağılan sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken, ilaç desteğinde de bulundu. Sağlık ekipleri ayrıca kurulan çadır kentlerde de depremzedelerin sağlık kontrollerini yaparak, gerekli müdahaleleri gerçekleştiriyor.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83