Antalya İSK kesin hükmü verdi

Alanya İlçe Seçim Kurulu'nda yapılan ALTSO 7. komite kurasına karşı Bilal Gömeç ekibi tarafından yapılan itirazı Antalya İl Seçim Kurulu oy birliği ile reddetmesinin gerekçeli kararı açıklandı. Kararda “Alanya 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığın verdiği itirazın kabulü kararının yerinde bulunduğunda Bilal Gömeç ve Ömer Ali Baş’ın itirazlarının ayrı ayrı reddine oy birliğiyle kesin olmak üzere karar verildi” denildi.

Antalya İSK kesin hükmü verdi

ALTSO’nun 5 Kasım’da yapılan seçimlerinde oyların eşit çıktığı 7. komitenin meclis üyeleri için Alanya İlçe Seçim Kurulu'nda hakim huzurunda kura belirlenmişti. Kırmızı listenin adayı Gömeç, Alanya İSK'da kura çekiminin hukuksuz yapıldığı iddiasıyla Antalya İl Seçim Kurulu'na başvurdu. Gömeç'in avukatları aracılığıyla yapılan itirazı Antalya İl Seçim Kurulu tarafından değerlendirilerek itirazın reddine karar verilmişti. İl seçim kurulunun verdiği red kararının gerekçesi de açıklandı. Antalya İl Seçim Kurulu tarafından açıklanan gerekçeli kararda aynı torbada asil ve yedek üyelerine birlikte bulunması ile asil ve yedek üye kuralarının karışıklığına sebep olacağı için yapılan itiraz sonucu yeniden gerçekleştirilen kura çekimin doğru olduğuna hükmedildi. 
Yönetmelik hükümlerine göre meslek komitesi asil ve yedek üyelerinin aynı oy pusulasında ayrı ayrı gösterilmesi gerektiği, oyların eşit olması halinde asil ve yedek üyelerin kura çekilerek sıralama yapılacağı belirtilmiştir.  Oy pusulasında ayrı ayrı gösterilen asıl ve yedek üyelerin sıralamasının kura ile belirlenebilmesi için asıl ve yedek üye adaylarının kuralarının ayrı ayrı çekilmesi ve sıralamanın yapılması gerekmekte. Eşit oy alan meclis üyeliği asil, meclis üyeliği yedek ve meslek komitesi asil üye adaylarının aynı torbada meclis asil, meclis yedek ve meslek komitesi asil üyelerinin belirlendiği, bu usule göre belirlenen asil üyelerin yedek üye adayları arasından veya yedek üyelerin asil adayları arasından tespiti olasılığı bulunduğu için 5 Kasım 2022’de yapılan kura çekiminin yönetmelik hükümlerine uygun olmadığı için Alanya 1 İlçe Seçim kurulu bakanlığın verdiği itirazın kabulü kararının yerinde bulundu. Bilal Gömeç ve Ömer Ali Baş’ın itirazlarının ise ayrı ayrı reddine oy birliğiyle kesin olmak üzere karar verildi.  Verilen kararın birer örneği itirazda bulunan Bilal Gömeç ve Ömer Ali Baş ile Alanya 1’nci Seçim Kurulu Başkanlığında gönderildi. 

SON TABLO
Toplam meclis üye sayısı: 69
Eray Erdem: 35 
Bilal Gömeç: 22

banner111

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2022, 15:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83