ALKÜ, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde Ata’sını saygı, sevgi ve minnetle andı.

ALKÜ, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde ölümsüz liderini andı. ALKÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile ALTSO Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen çelenk sunma törenine ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu ve Prof. Dr. Nilgün Tatar’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan programda saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

“AYDINLATTIĞI UYGARLIK YOLUNDA VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda ise ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’i şükran, minnet ve saygıyla yâd etti. Rektör Kalan konuşmasında; “Demokratik, laik ve çağdaş değerlerle oluşturulmuş en büyük eser olan Cumhuriyetimiz başta olmak üzere, elde ettiği başarıların tamamını Aziz Türk Milleti'ne mal eden ve tarihimizin istisna şahsiyetlerden biri olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde bir kez daha şükran, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. Atatürk, hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü Türk Ulusuna olan inancından ve güveninden almıştır. Bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Atatürk’ün ilke ve inkılapları ile hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda, kararlı ilerleyişimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 10 Kasım, Türk Milleti için Atatürk'ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O'nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür.” diye konuştu.

“ATATÜRK’E BORÇLUYUZ...!”

Açılış konuşmasının ardından ALTSO Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eray Bayramol tarafından “Atatürkçü Düşünce Sisteminde Tam Bağımsızlık” konulu konferans gerçekleştirildi. Doç. Dr. Eray Bayramol konuşmasında; “Bugün Türk Milleti hala tarihteki varlığını sürdürebiliyorsa bizler bunu Atatürk’e borçluyuz.” diyerek Atatürk’e duyulan sonsuz minneti vurguladı. Bayramol konuşmasının devamında; “Bugün bu cennet vatanda huzur içinde yaşıyorsak bizler bunu Atatürk’e borçluyuz. Bizler bugün bu toprakları vatan bellemişsek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Aslında Atatürk’ü anlamak için yapmamız gereken şey çok basit ama bir o kadar da derin bir anlama sahiptir. Bugün sokağa çıkıp özgürce, doyasıya bir nefes çekelim, sevdiklerimizi ziyaret edelim, çocuklarımıza sıkıca sarılalım ve özgür bir vatana sahip olmanın ne anlama geldiğini düşünelim. İşte o an hepimiz özgürlüğü, bağımsız bir devlette yaşamanın ne anlama geldiğini ve dolayısıyla Atatürk’ü anlamış olacağız.” dedi. Doç. Dr. Eray Bayramol konuşmasını “Bu vesileyle, bize bu cennet vatanı armağan eden, emanet eden, ebedi önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve nice vatan evlatlarının hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Hepsinin ruhu şad olsun, mekânı cennet olsun.” diyerek sonlandırdı.

banner111

Konuşmaların ardından, Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Mutlu Terzioğlu yönetiminde gerçekleştirilen müzik dinletisi ile öğrenciler, Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi. İzleyenler tarafından ilgiyle takip edilen müzik dinletisinde duygu dolu anlar yaşandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83