Antalya ve Alanya’da emekliler açlıkla sınanıyor!

Antalya'da faaliyet gösteren Emekli Meclisleri Sendikası'nın kurucularından Avukat Ali Ersin Gür, emekli maaşlarının açlık sınırının altına düştüğünü belirterek, "Emekliler açlıkla sınanıyor" dedi.

Antalya ve Alanya’da emekliler açlıkla sınanıyor!

Gür, yaptığı açıklamada, emeklilerin gözünün önümüzdeki günlerde açıklanacak olan zam oranlarında olduğunu söyledi. Artan kira fiyatlarına dikkat çeken Gür, ortalama kiraların 10 bin liraya ulaştığı bir dönemde emeklilerin maaşlarının bu seviyede olmasının, onları ekonomik sıkıntıya soktuğunu ifade etti.

banner111

Gür, “Önümüzdeki 1-2 yıl içinde tahliye edilen evlere yeni kiracıların girmesiyle birlikte kira fiyatlarının daha da artması bekleniyor. Bu durum emeklileri daha da zor bir konuma sokacaktır. Tüm bu gerçekler göz önüne alındığında, emeklilerin en kısa çözüm olarak maaşlarının açlık sınırı olan 18 bin liranın üzerine çıkarılması gerekiyor” dedi.

“Emekliler büyükşehirlerden sürgün edilmek isteniyor”

Emeklilerin büyük bir bölümünün açlıkla sınandığını ifade eden Gür, rakamların peşinde olmadıklarını dile getirdi. Gür, emeklilerin adeta büyükşehirlerden sürgün edilmek isteniyormuşçasına bir maaş verildiğini ifade ederek, “Bu maaşlarla, bırakın büyükşehirde yaşamayı, küçük bir Anadolu şehrinde dahi yaşayamazsınız. Gerçeklik buyken, bu maaşlarla insanlara resmen köyünüze dönün deniliyor. Atadan birkaç evi olanlar dönse bile yine sefaletle yaşamaya mahkûm bırakılacakken, dönecek bir köyü dahi olmayan milyonlarca insan nereye gidecek? Bu aynı zamanda toplumsal bir sorundur. Bunu görmezden gelemeyiz” ifadelerini kullandı

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83