ASAT'tan Gazipaşa içme ve deniz suyuyla ilgili flaş açıklama

ASAT'tan Gazipaşa içme ve deniz suyuyla ilgili flaş açıklama

ASAT tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'İlimiz Gazipaşa ilçesinde yaşan halkta ishal sıkıntısı olduğu ihbarı üzerine 19.07.2022 tarihinde 6 farklı noktadan halkın ortak kullanım alanı olan Camilerden İçme ve Kullanma suyu numunesi alınmıştır. Alınan numuneler İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik kapsamında değerlendirildiğinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamış yönetmelik sınır değerlere uygundur. 

Aynı tarihte Gazipaşa Liman bölgesinde 3 farklı noktadan deniz suyu numunesi alınmıştır. Alınan numuneler Yüzme ve Rekreasyon Amacıyla Kullanılan Suların Sağlaması Gereken Kabul Kriterlerine göre değerlendirildiğinde Yüzme suyu girilemez sonucu ile karşılaşılmamıştır. 

banner111

Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından Yüzme suyu döneminde 2 haftalık periyotlar halinde yüzme alanlarından deniz suyu numuneleri alınmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından 24.05.2022-19.07.2022 tarihleri arasından alınan deniz suyu numunelerine ait sonuçlar ilgili kalite kriterlerine göre değerlendirildiğinde İYİ durumda olduğu görülmektedir.

Gazipaşa ilçesi her iki kurum tarafından yapılan deniz suyu analiz sonuçlarına göre incelendiğinde Plajın yüzme amaçlı kullanılmasına engel bir durum ile karşılaşılmamıştır.'

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83