Başkan Erdem'den birlik ve beraberlik vurgusu

ALTSO Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantının başında depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve ardından milli birlik ve beraberliğimizin simgesi İstiklal marşı okundu. 

Başkan Erdem'den birlik ve beraberlik vurgusu

Toplantıda konuşan Başkan Eray Erdem, deprem felaketinde ALTSO’nun gerçekleştirdiği yardım çalışmaları ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendirerek, tüm kurumların ve hayırseverlerin birlik ve beraberlik çerçevesinde çalıştıklarına dikkat çekti. 

YAPILAN ÇALIŞMALAR ALKIŞ ALDI VE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Başkan Erdem, “Yaşadığımız büyük felakette elimizden gelen gayretle, birlik ve beraberlik içerisinden her türlü yardımı yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bütün hayırseverlerimize ve fedakâr iş insanlarımıza depremzedelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Öte yandan Başkan Erdem’in hazırlattığı sunum meclis üyelerinden beğeni ve alkış aldı. 

ERDEM: “BU SORU BAŞTAN SONA AHLAKSIZCA BİR SORUDUR”

Oda olarak sürecin başından itibaren hem deprem bölgesine sevkiyat, hem gelen depremzedelerin Alanya’da ağırlanması ve kapılarını depremzedelere açan tesislerin ihtiyaçlarının karşılanması yönünde çalışmalar yapan Erdem, şahsını hedef alan bir soruya da tepki göstererek şunları söyledi; “Bu soru baştan sona ahlaksızca bir sorudur. Ben her şeyden önce hem güzel Alanya’mızın bir ferdi hem de o bölgede dünyaya gelmiş bir kardeşinizim. Benim o bölgenin sorunlarından kaçmak gibi bir lüksüm olamaz. Ama ben şehir merkezinde iki oteli depremzedelere tahsis ettirdim. Onunla birlikte 30 u aşan sayıda daireyi depremzedelere açtım. Kendi otelim depremden 5 gün önce tadilata girdi. Aksi durumda imkan dahilinde olsa ben herkesten fazla depremzedeyi orada barındırırdım. Odayı temsil eden bu makamda olmazsak kimsenin umurunda olmayacaktı. Bu tamamen böyle bir zamanda işi bulandırmak için ortaya atılan şeylerdir. Bu sorunun sahibine sormak lazım kendileri bu zamana kadar neler yaptı? Değerli arkadaşlar dönem birlik ve beraberlik günü, el birliği ile devlet millet dayanışması günü dediğimiz bu günlerde art niyetli eleştirileri de görüyoruz. Bir kere en başından beri söylediğim gibi Alanya olarak tüm kişi, kurum ve kuruluşlar olarak ülkemize örnek olacak çalışmalara imza attık. Alanya’mız süreçte alnının akıyla büyük bir başarı hikayesi yazdı ve yazmaya devam ediyor. Ben Odamızın kurumsal kimliğine zarar vermek isteyenlere müsaade etmem. Ayıp arayanlara önerim, kimse benim yönetim kurulu üyelerimin, meclis üyelerimin ve dostlarımın emeğini hiç etmeye kalkmasın. Buna müsaade etmem.  Ayıp arama değil örtme zamanıdır. Ayıp arayan, ayıp eder.  Kimse mükemmel olmak zorunda değil ve mükemmellik insanın bir özelliği de değil. Bu kadar güzel bir ekiple büyük işler yapmış olmanın gururunu taşıyorum. Süreçte ayrıca başta Sayın kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere koordinasyonlu çalışmamız da başarıyı beraberinde getirdi” dedi.

“BU İŞİN REKLAMI OLMAZ”

Ülkemizin büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldığı günlerde reklam peşinde koşmamak gerektiğine de dikkat çeken Başkan Erdem; “ Bir elin verdiğini öbürü görmesin düsturu ile yetişen insanlarız. Kimsenin onurunu kırmadan hizmet ediyoruz. Yeri geldi şehirde 2 otelin açılmasına vesile oluk ve giderlerini karşıladık yeri geldi otelci arkadaşlarımız ile işbirliğine gittik, yeri geldi kiraladığımız dairelere depremzede kardeşlerimizi yerleştirdik. Biz bunların reklamını yaparak kendimizi küçültmeyiz. Birileri bizi kendilerine benzetmeye çalışıyor ve hoşgörümüzün sınırlarını zorluyor. Ancak biz kimseyi rencide etmeyi düşünmüyoruz. Bırakın deprem bölgesine yaptığımız yardımları, Alanya’mıza sığınan 3500 ü aşkın depremzede aileye gıda, giyim, ilaç ve hijyen ürünleri hediye ettik. Bunları rakamlara vurmuyoruz ama şunu söyleyeyim yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, meclis üyelerim ve hayırsever iş insanı dostlarımızın bizlere olan güveni ve desteği ile adeta bir AVM kalitesinde hizmet vererek bırakın Alanya dünyaya örnek olduk.  Felaketin ilk anlarından itibaren elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Ekip arkadaşlarıma bu manada sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ DE GÜNDEME TAŞIDIK

banner111

Başkan Erdem ayrıca, Alanya’da ağırlanan depremzedeler için ALTSO Deprem Yardım İstasyonu açtıklarını belirterek, depremzedeleri ağırlayan otellerin elektriklerinin kesilmesiyle ilgili olarak da, “Elektrik kesilme olayını öğrenir öğrenmez harekete geçtik. Çok kısa sürede Dışişleri bakanımızın öncülüğünde sorunun çözümüne vesile olduk. Bu manada Sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Ne zaman arasak bizlerin taleplerini alıyor ve yakın ilgi gösteriyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83