Başkan Göktepe'den yardım çağrısı

Doğal afetlerden zarar gören ve TARSİM sigortası bulunmayan üreticiler için harekete geçen Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “Oda olarak üreticilerimize elimizden geldiğince naylon desteği sağlamaya çalışacağız” dedi.

Başkan Göktepe'den yardım çağrısı

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, ilçedeki doğal afetlerde zarar gören üreticilerin yaralarının sarılması için çağrıda bulundu. Göktepe, TARSİM sigortası olmayan üreticilere naylon desteği sağlamak istediklerini söyledi. Yaklaşık bir haftadır ilçede sağanağın etkili olduğunu ifade eden Göktepe, “Yağmur sonrasında Konaklı, Payallar, Soğukpınar, Kayabaşı, İmamlı, Keşefli’de hortum ve fırtınadan dolayı hasar gören üreticiler oldu. Bizler de ziraat odası olarak üreticilere geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunduk. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü hasra tespit çalışmaları başlattı. Yerel yönetim, STK’lar, siyasi partilerin ilçe teşkilatları, yetkilileri üreticilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu ancak biz bunun çok yetersiz olduğunu düşünüyoruz. TARSİM sigortası olan üreticiler bundan yararlanarak olumsuz durumun üstesinden gelecek. Rapor tutulduktan sonra Afet Koordinasyon Merkezi’nden gelebilecek yardımı bekliyoruz ancak bizler de sosyal bir proje olsun diye Alanya Ziraat Odası olarak üreticilerimize elimizden geldiğince naylon desteği sağlamaya çalışacağız. 
Bu konuda yerel yönetimimiz başta olmak üzere, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve diğer STK’lar’dan üreticilerimizin yaralarının sarılması adına yardım talep ediyoruz. Bölgemizde yaşanan yangının ardından el birliği yapılan koordinasyon sonucunda yaralar nispeten de olsa sarılmıştı. Bu da bir doğal afet. Alara bölgesinde sel, su baskını yaşayan üreticilerimiz oldu. Bu hususta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel duyarsız kalmayacaktır. Çünkü kendisi her zaman üreticinin yanında. Her sıkıntımızda Yücel bize yardımcı oldu. Kendisine teşekkür ederim. Diğer STK’lardaki mevkidaşlarımız da bu konuda çok hassas. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile görüşerek taleplerimizi ilettik. Yardımlarını bekliyoruz. El birliği ile ilçemizde yaşanan sorunları, doğal afetlerden kaynaklanan yaraları sararak bunları aşacağımızı düşünüyorum. Kendisi üretici olmasa bile bu hususta yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımız var. Bu kişiler yardım etmek isterse beni ya da odamızı arayabilir. Biz nakit para kabul etmiyoruz. Naylon desteği sağlamak istiyoruz. TARSİM sigortası olmayan, seralarında küçük çaplı yırtılmalar olan üreticilere destek olmak istiyoruz” dedi. 

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83