Başkan Kurtoğlu'ndan Rusya yorumu

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu Rusya’nın Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri’ni tanıması ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Başkan Kurtoğlu'ndan Rusya yorumu

Kurtoğlu “ABD tehdidine her darbeTürkiye’nin güvenliğine hizmet eder. Vatan Partisi olarak, Karadeniz bölgesindeki olaylara Türkiyemizin güvenliği açısından bakıyoruz. Kafkaslar, Karadeniz, Ege, Akdeniz, Hürmüz Boğazı ve Umman Denizi’nde bölge ülkelerini hedef alan ABD tehdidi, Türkiye için de tehdittir. Türkiye, ABD-İsrail eksenli tehdidi insanlığın ön cephesinde silahla göğüslemektedir” şeklinde konuştu. Rusya’nın ABD tehtine karşı bölge ülkeleriyle birlikte hareket etme kararlılığı Türkiye’yi yakından ilgilendirmektedir diyen Kurtoğlu Rusya ile ortak hareket bölgemizi ABD tehtinden kurtaracaktır dedi.

banner111

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu açıklmasında şu ifadelere yer verdi;ABD’nin Karadeniz ve Akdeniz’deki aletleri Ukrayna ve Yunanistan’dır. Ukrayna ve Yunanistan hükümetleri, Karadeniz ve Akdeniz’de ABD’nin bölge ülkelerine karşı ateşe sürdüğü aletlerdir. Ukrayna, Karadeniz’deki Yunanistan’dır. Yunanistan ise Akdeniz’deki Ukrayna’dır.Bu durumda Rusya’nın ABD tehdidine karşı yürüttüğü mücadele, Türkiye’nin de güvenliğine, özellikle Doğu Akdeniz’deki Mavi Vatan savunmamıza katkıda bulunuyor. NATO’nun doğuya genişlemesi Türkiye için de tehdittirSekiz yıl önce kurulan Donetskve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin bugün Rusya tarafından tanınması, NATO’nun Doğuya doğru genişlemesinin önünü kesmiş ve ABD emperyalizmine ciddî darbe indirmiştir. Bu kararlılıkta barışı koruma konusunda tarihi bir ders bulunuyor.Rusya’nın Karadeniz cephesindeki etkili atağından sonra, Türkiye, Doğu Akdeniz cephesinde daha güvenli bir konum kazanmıştır.Türkiye Hükümetinin bu devletleri tanıması, Türkiye’nin toprak bütünlüğü, mavi vatanımızı savunma, teröre karşı mücadele, Ekonomik Kurtuluş Savaşımız ve enerji güvenliğimiz açısından vazgeçilmez bir sorumluluktur. Çünkü NATO’nun doğuya doğru genişlemesi, Türkiye için de ciddî bir tehdittir. ABD emperyalizmi, Karadeniz’de güçlenirse, Akdeniz’de başımıza belâ olacaktır. Ancak artık dost ve düşman herkes görüyor olmalı: Doğuya doğru genişleyen NATO, mezarına ilerleyen NATO’dur. Batı Avrupa Devtleri de ABD tahakkümüne itiraz ediyor ve Avrasya'ya yöneliyorlar.ABD’nin sözde müttefiklerini kontrol örgütü olan NATO dağılıyor. NATO generalleri, bugün Türkiye’nin hapishanelerinde yatıyor. Türkiye, güvenliğini sağlamak ve gerçek dostlarıyla dayanışmasını güçlendirmek için NATO’dan çıkmalıdır.ABD emperyalizminin insanlığın geleceğine hükmetme iddiası iflas etmiştir. Atlantik Çağı arkada kalmaktadır. İnsanlık, Asya Uygarlığı Çağına girmektedir. Yeni Dünya, ekonomi, siyaset ve silahlı mücadele cephelerinde inşa ediliyor. Ekonomi cephesinde başta Çin olmak üzere Asya ekonomilerinin gelişmesi, dünya ekonomisinin lokomotifidir. Dolar Saltanatı yıkılmaktadır.Siyasal cephede Çin ve Rusya Devlet Başkanlarının yayınladıkları Büyük Avrasya Ortaklığı Manifestosu, bağımsızlık, demokrasi, refah ve barış isteyen ülkelerin üzerinde birleştikleri cepheyi ve değerleri ilan etmiştir. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın BM kürsüsünden insanlığın Asya Çağına girdiği yönündeki açıklamaları da aynı içeriktedir.Yeni dünyanın kuruluşuna silahla katkıda bulunan mücadele cephesinin bilincinde olmakYeni Dünyanın kuruluşuna silahlı mücadelelerle katkıda bulunan büyük eylemleri saptarsak, insanlık cephesinin ön mevzilerindeki dostlarımızı tanımış oluruz.ABD, vahşice silah kullanarak dünyaya hükmetmeye kalkmıştı. Şimdi, Gelişen ve Ezilen Dünya Ülkeleri, silah kullanarak ABD’nin emperyalist tahtını deviriyor. Bütün bu silahlı mücadeleler, Yeni Dünyanın kurulmasına ve Türkiye’nin geleceğine tarihî katkılarda bulunuyor.

GERÇEKÇİ VE CESUR TAVIR İHTİYACI

Türkiye hükümeti, ülkemize yönelen tehdidi gerçekçi olarak ve cesaretle saptamak, bölgemizdeki cepheleşmenin bilincinde olmak sorumluluğuyla karşı karşıyadır. Dünyanın içine girdiği bu zorlu süreçte tarafsız kalanlar bertaraf olacaktır. Türkiye hükümeti, Atlantik güçlerinin Rusya’ya karşı uygulamaya kalkışacağı yaptırımlara kesinlikle katılmamalıdır. ABD ve NATO’ya karşı kararsız tavırların bedeli ağır olur. Türkiye, bugün Karadeniz’deki tehdide karşı mevzilenerek, yarın Akdeniz’deki tehditlere karşı en doğru siyaseti izlemiş olacaktır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83