Başkan Şahin: Polemikler Alanya’ya ve Bakan Çavuşoğlu'na zarar verir

Çavuşoğlu'nun 'sahte kahramanlar' diyerek attığı tweet sonrası 'O tweet ile ne kastediliyor' sorusuna cevaben Şahin, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi hayata geçirdiğimiz her projede bakanımızın desteğini alıyoruz. Bu tür yersiz polemiklerin de en başta Sayın bakanımıza zarar vereceği aşikardır” ifadesini kullanıp üzerine alınmadığını söyledi.

Başkan Şahin: Polemikler Alanya’ya ve Bakan Çavuşoğlu'na zarar verir

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı sonrasından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda sosyal medyada ve haberlere konu olan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hayri Çavuşoğlu’nun ‘Sahte kahramanların hizmetleri sahiplenmesine izin vermemek gerekir’ sözleri ile kendisinin kastedilip edilmediği sorusuna “Evet bu tweet bana da ulaştı ben de gördüm ancak benim bulunduğum pozisyon itibari ile buna bir yorum yapmam yakışık almaz. Hayri Çavuşoğlu beyin kimi veya kimleri kast ettiğini bilemiyorum. Bunu kendine sormak daha yerinde olacaktır. Şu anki pozisyonum gereği, zor ticari koşullarda ben bir sivil toplum kuruluşunun, binlerce esnafın temsilcisi olarak, seçildiği günden bu yana siyasi yelpazenin farklı yerlerinde yer alan partilere taraf olmadan tamamıyla esnafın sorununa sıkıntılarına beklentilerine karşılık bulmaya çalışan bir STK yöneticisiyim.” dedi.

‘AMACIMIZ ALANYA’DA TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAK’

Ancak çalışma saatlerinin büyük kısmını sokakta, vatandaşla birlikte geçiren bir Alanyalı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim diyen Şahin, “ Toplumdaki beklenti birlik beraberlik beklentisidir. Kısır çekişmelerden, dedikodulardan uzak, toplumun hayatına dokunan, hayatlarına katma değer katan bir siyaset anlayışı istemektedirler. Nihayetinde benim nazarımda asıl olan Alanyamız için taş üstüne taş koymaktır zerre kadar da olsa bir çivi çakabilmenin mutluluğudur. Hizmetin hasreti olmaz biz halka hizmeti Hakka hizmet olarak değerlendiren insanlarız. Alanyamızın bir dünya kenti olacağının, Akdeniz’in incisi olacağının konuşulduğu bir dönemde bunları konuşmak, tartışmak gereksizdir” diye konuşarak hizmete odaklanmak gerekliliğine dikkat çekti. 

‘POLEMİKLER BAKANA ZARAR VERİR’

Yaşanan polemikler başta Alanya olmak üzere hiç kimseye bir katkı sağlamaz diyen Başkan Şahin, “Sayın Bakanımızın Çavuşoğlu’nun bu kent için yaptıkları ortadadır. Biz de her zaman ifade ettiğimiz gibi hayata geçirdiğimiz her projede bakanımızın desteğini alıyoruz.  Bu tür yersiz polemiklerin de en başta Sayın bakanımıza zarar vereceği aşikardır” diyerek, "benim kastedildiğimi düşünmüyorum" dedi.

banner111

Şahin ayrıca, devam eden hizmetler ve gerçekleştirilen projelere ilişkin bilgi verdi. Şahin, "Kişisel gelişim eğitimlerimiz sürüyor. Açacağımız irtibat ofislerinin yerlerini belirlemeye başladık. Mamutlar ve Konaklımız çok büyüdü ardık nüfus olarak. Üyelerimiz en kolay tabii çok da maddi külfet bildirmeden yapacağız. Herhangi bir noktada irtibat ofisleri açık ticaret odasına hem üyelerimizin aynı noterlerde olduğu gibi açtığımız noterlerde olduğu gibi. Şimdi Konaklı Mahmutlar’da noterler sayesinde vatandaşın Alanya gelme ihtiyacı kalmadı. Hem iş insanlar için halkımız için Alanya halkı için ekonomik kayıp oluyordu gelip gitmek. Hem zaman kaybı hem de trafik yoğunluğunda bir nebze bu tür hizmetler sayesinde halkımızı kurtardık. İnşallah ileride devlet kurumlarımızın hepsi Mahmutlar Konaklı mahallemizde mutlaka oluşturulacaktır, oluşturulmalıdır. Resmi kurumların dağınık olması ekonomik hareketliliğin oluşmasını sağlar esnafa katkısı olur. 

'YAKINEN ETKLİYOR'

Rusya Ukrayna savaşı endişelerimiz devam ediyor. İnşallah bir an önce son bulur çünkü ekonomimizi direkt ilgilendiriyor.  İnsani boyutu da önemli bunun dışında ekonomimizde direkt etkilemekte. Hele Alanya ekonomisini direkt ilgilendiriyor. Lokomotifimiz olan turizm, tarım, inşaat emlak sektörü üçünde yakınen etkiliyor. Umarım bir an önce savaş son bulur ve her şey normalleşir. Temennimiz bu doğrultuda” dedi.

'PROJELERE DESTEK VERİP, EKSİKLİKLERİ SÖYLEYECEĞİZ'

'Turizmi nasıl geliştiririz kalifiye elaman sorunu nasıl çözülür diye düşündük çünkü geçmişte Karabük ve Zonguldak’ta ta eğitim alıyorlardır gençlerimiz' diyen Şahin,  “Bu sorunu ortandan kaldıracak çalışmalara ALTSO olarak imza attık. En son Konaklı’ya diş hekimliği fakültesi ve yabancı diller okulu yaptık. Ambulans bizim işimiz değildi ancak muhtarların talebine destek verdik. Birini odamızdan birini bireysel olarak kendim alıp hediye ettik. Sayın bakanımızın da katıldığı törende duasını yaparak.  Biz yapılan projelere destek vereceğiz eksikleri de dile getireceğiz. Lise öğrencilerimiz sınav motivasyonu eğitimi veriyoruz. Yapılanları teşekkür ederiz. Eksiklere söyleriz. Doğal gaz için ilk imza kampanyasını başlattık ve dönemin enerji bakanına ulaştırdık Mevlüt Çavuşoğlu bakanımız ile birlikte bunlara öncülük ettik biz. Hal projesini ücretsiz hazırlayıp teslim ettik. Kırsal okulları için yeni projeler geliştiriyoruz yönetimdeki arkadaşlarımız ile birlikte” diyerek yaptıkları bazı yatırım ve projelere dikkat çekti. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83