Çevreci öğrencilere 'Atıksız Yaşam' anlatıldı

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün himayesinde çevreci öğrencilere yönelik etkinlikler sürüyor. Bu kapsamda Hamit Özçelik İlköğretim Okulu öğrencilerine “Atıksız Yaşam” anlatıldı.

Çevreci öğrencilere 'Atıksız Yaşam' anlatıldı

Alanya Belediyesi tarafından “Çevreci Kent Yeşil Alanya” olgusunun her kesimde bilinirliğinin arttırılması, çevre eğitim etkinliklerinin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen çevre eğitimlerine Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen “Okullarda Orman” programına dahil olan Hamit Özçelik İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen eğitim programında ilköğretim 3. sınıf olan toplam 182 öğrenciye çevre eğitimi adı altında atıkların geri kazanımı, atık azaltmaya yönelik faaliyetler ve atıksız yaşama yönelik yapılması gereken uygulamalara dair geniş bir bilgilendirme yapıldı.

ÖĞRENCİLERİN DOĞRUDAN KATILIMI SAĞLANIYOR

banner111

Öğrencilerin doğrudan katılımının sağlandığı eğlenceli eğitimde Çevre Mühendisi Ayşe Erbayrak ve Selin Tos tarafından atık türleri, çevreye vermiş oldukları zararlar ve günlük hayatlarında atık azaltmaya yönelik nasıl faaliyette bulunmaları anlatılırken, hangi şekillerde geri dönüşümlerinin sağlandığı gibi hususları içeren bir eğitim sunumu yapıldı. Alanya Belediyesi’nin drama ile eğitim çalışmaları kapsamında geliştirdiği Doğaya Sihirli Dokunuşlar Projesi çıktısı olan eko okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Sana Yakışanı Yap” eğitim videosuna da yer verildi.

“ATIK ÜRETMEDEN YAŞAYABİLMEK” ANLATILDI

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa eğitimlerle ilgili bilgilendirme yaparak, “Düzenlediğimiz çevre eğitimlerinde ambalaj atıkları, elektronik atıklar ve atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına dair bilgileri veriyoruz ama bu eğitimde atıksız yaşam, atık üretmeden yaşayabilmek, sadeleşmeye dikkat çekmek için öğrenciler ile bir araya geldik” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83