CHP’li isimden konut yerine otel önerisi

Alanya Belediye Meclis Erkan Demirci, “Şehre katkı sağlayan nitelikli otelleri tespit edelim, imar planını değiştirelim, o oteller yıkılınca yerine konut değil otel yapılsın” dedi.

CHP’li isimden konut yerine otel önerisi

Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, Alanya’da apart otellerin konuta dönüştürülmemesine ilişkin Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in sözleri üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yücel’in, apart otellerin konuta dönüştürülmemesine ilişkin kaygılarına destek verdiklerini söyleyen Demirci sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda Adem Başkanın kaygılarına Alanya İYİ Parti ve CHP Grubu olarak bizlerde katılıyoruz. Bizim ayrıştığımız bir nokta var. Adem Başkanın söylediği parseller şehrin içerisinde 500-600 metrekare parsellerin içerisinde apartman şeklinde yapılmış binalardan ibaret. Bu apart otellere ilişkin gürültü şikayetleri de var, bunu da Adem Başkan biliyor. Bu oteller, Belek ve Alanya sahil şeridindeki gibi oteller değil, binaların arasında kalan apart otellerdir.

banner111

Biz Adem Başkana, ‘Gelin bunları bir analiz edelim, otel olarak bulunduğu çevresine, şehre bir katkı yapıyorsa bu apart oteller, yıkılmasın, otel olarak kullanılsın’ dedik. Fakat bu apart otellerin bulunduğu araziler de imar planında konut alanı olarak gözüküyor. İmar Planı’nda, ‘Konut’ olan bir yerde biz plana not ekleyerek, ‘Konut yapamazsın’ diyoruz şuanda. İmar planında  konut olan yerleri biz niye yapıyoruz. Biz gelin imar planını değiştirelim, bu tip Alanya Belediyesi’nin elzem gördüğü, şehre katkı sağlayan, nitelikli otelleri tespit edelim ve imar planında buraları, ‘Turistik tesis’ olarak yapalım. Sonra buralar yıkıldığı zaman insanlar, konut yapamasın, otel yapmak zorunda kalsın. Bunu ifade edemedik, herhalde, anlatamadık, aylardır uğraşıyoruz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83