Cumhuriyet'in 99. yılı Gazipaşa'da çoşkuyla kutlandı

Gazipaşa Belediyesi Cumhuriyetin kuruluşunun 99. Yıldönümünü büyük bir coşku ile kutladı.

Cumhuriyet'in 99. yılı Gazipaşa'da çoşkuyla kutlandı

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen kutlama programı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerle kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 28 Ekim Cuma günü Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, kurum amirleri ve vatandaşların katıldığı çelenk sunma ve kutlama programının ardından, 29 Ekim kutlama programı Cumartesi günü akşam saat 19.00’da Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği fener alayı yürüyüşü ile başladı. 

banner111

CUMHURİYET MEŞALELERİ FENER ALAYINDA YANDI

Cumhuriyet meşalelerinin yandığı, saat 19.00’da Gazi Mahallesi Yayla Market önünden başlayan, hal kavşağı ve sonrasında Enver Yokuşu ile devam eden olan Fener Alayı yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Fener alayı yürüyüşüne çok sayıda vatandaş katıldı. Fener alayı yürüyüşünün bitmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.30’da Göksel Doğançay konseri ile Gazipaşalılar Cumhuriyet coşkusunu ikiye katlayarak yaşadı.

BAŞKAN YILMAZ, GAZİPAŞALILARIN CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Cumhuriyet Bayramını kutlama konseri öncesinde konuşma yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Bu akşam Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 99. Yılını her yıl olduğu gibi yine büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde, Milletçe tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile zafere ulaştığımız Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 99 yıldır milletimizin bağımsızlığının ve topraklarımızın bölünemeyeceğinin tarihi bir ispatı olarak yaşamaktadır. Büyük Atatürk’ün liderliğinde, aziz Türk Milleti’nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Bizler Gazipaşa Belediyesi olarak geleceğin hepimize büyük sorumluluklar yüklediğinin bilincindeyiz. Bu bilinçle; çocuklarımız için, gençlerimiz için ve aydınlık yarınlar için çok çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum” dedi. 

“BU ŞEHİR CUMHURİYET ŞEHRİDİR.”

Konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz “  Değerli konuklarımız, herkes biliyor ki bu meydan, Cumhuriyet Meydanı. Bu şehir de Cumhuriyet şehridir. Bu şehir, Atatürk sevdalılarının şehridir. Ben Gazipaşa’mın güzel insanlarının içindeki Cumhuriyet ve özgürlük aşkını biliyorum. Atamızın isminin verildiği bu güzel şehirde, Cumhuriyet sevgisi ve inancı hiçbir zaman bitmeyecek ve sonsuza kadar yaşatılacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilelebet yaşayacaktır dediği Cumhuriyetimizi;  böyle hep birlikte, heyecan ve coşkuyla kutlayacağımız daha nice yıllarımız olacağının inancıyla, Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum.” diyerek herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

GÖKSEL DOĞANÇAY’DAN COŞKULU CUMHURİYET KONSERİ

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Fener Alayının ardından akşam saat 20.30’da konser veren rock müzik sanatçısı Göksel Doğançay, binlerce vatandaşa harika bir müzik şöleni yaşattı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda Gazipaşa’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83