Ehliyet sınavlarında skandal! Alanya’da joker oyunu

Ehliyet sınavlarında skandal! Alanya’da joker oyunu

Alanya’da ehliyet sınavlarından kaçanlar joker adı verilen yöntemle sınavsız ehliyet alıyor. İnternet siteleri üzerinden yapılan vaatlerle kamera sistemiyle ya da sınava girmek istemeyen kişiye benzeyen birini bularak sınava girip ehliyet alıyorlar.

Dolandırıcılar, ehliyet sınavlarına katılmak istemeyen kişilere yönelik ‘joker’ taktiğiyle yeni bir dolandırıcılık yöntemi geliştirdi. Bu dolandırıcılık yönteminde joker’ olarak sınava girecek kişiyle ehliyet almak isteyen kişinin fotoğrafı kullanılarak foto montaj yapılarak ortak bir fotoğraf oluşturuluyor. Ardından, gerçek kişiden yeni bir kimlik bastırması isteniyor ve bu sahte kimlikle ‘joker’, yazılı ve direksiyon sınavına giriyor. Konu hakkında değerlendirmede bulunan sürücü kursu sahibi Orhan Kasmuş bu yöntemle ehliyet alan kişilerin trafiği büyük tehlikeye attığını söyledi.

banner111

Joker yöntemi hakkında bilgi veren Orhan Kasmuş, bu konuda Alanya’nın risksiz bir yer olduğunu belirtti. Kasmuş, ”Bu joker yöntemi birkaç defa Alanya’da da yaşandı. Bununla alakalı sıkıntı var ancak ülke geneline göre Alanya’ya temiz diyebiliriz. Alanya’daki sürücü kurslarımız bu konuda çok dikkatli. Dolandırıcılar bu yöntemde en çok yaptıkları şey kalabalık sınav yerlerini tercih ediyorlar. Alanya’da kalabalık bir yer, kamera yöntemi kullandıkları zaman sınava girecek kişilerin üzerine düğme kamerası kulak içi kulaklık yerleştirerek kulaklıktan sınava girecek kişilere ne yapması gerektiklerini söylüyorlar. Bu yöntemle ehliyet alınması müthiş tehlikeli bir şey. Çünkü hiçbir trafik kuralını bilmeden ehliyet alıp trafiğe çıkıyorlar ve herkesin canını hiçe sayıyorlar” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83