Finlandiyalılar Alanya’da Cumhurbaşkanlarını seçiyor

Finlandiyalılar Alanya’da Cumhurbaşkanlarını seçiyor

Antalya bölgesinde bulunan Finlandiyalılar, Cumhurbaşkanlarını seçmek için Alanya’da oy kullanmaya başladı.

banner111

Finlandiya’da 28 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, yurt dışında yaşayan Finlandiyalılar oy kullanma işlemine bugün itibari ile başladı. Finlandiyalılar 20 Ocak’a kadar Finlandiya Alanya Fahri Konsolosluğu binasında kendileri için hazırlanan özel bölmelerde oy kullandı.

Türkiye’de seçimlerin İstanbul, Ankara ve Alanya’da yapılacağını belirten Finlandiya’nın Ankara Büyükelçiliği Başkatibi ve Konsolos Raimo Pahkasalo, Finlandiya’da cumhurbaşkanlığı seçimlerine dokuz adayın katıldığını ve eğer hiçbir aday yüzde 50 oy oranını aşamazsa, seçimden iki hafta sonra en çok oyu alan iki adayın tekrar seçime gireceğini ifade etti.

Pahkasalo, “89 ülkede 219 şu anda cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmaktadır. Türkiye’de İstanbul, Ankara ve Alanya’da seçimler yapılmaktadır. Fahri konsolos bu organizasyonda önemli görevler üstlenmektedir. Finlandiya Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 9 tane adayımız var. Eğer yüzde 50’ye herhangi bir aday aşamazsa seçimden iki hafta sonra en çok oyalan iki aday seçime tekrar girecek. En çok tabii ki Alanya’da oy kullanılmaktadır. Beklentimiz burada 100’ün üzerinde kişinin oy kullanması ancak tabii ki bu bir seçim süreci daha da artabilir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83