HOTED Başkanı Yeni: 'Emekliye zulüm ve büyük haksızlık'

HOTED Başkanı Yeni: 'Emekliye zulüm ve büyük haksızlık'

HOTED Onursal Başkanı Hakan Halit Yeni sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada emeklilere haksızlık yapıldığını vurguladı ve şu ifadelere yer verdi: 'Açıkça, açık açık söylüyorum!

Emekliler, yani özellikle SSK, Bağ-Kur emeklilerine yapılan bu haksızlık eşi benzeri görülmemiş bir haksızlıktır, büyük bir zulümdür.

Kelimenin tam anlamıyla kul hakkıdır, adaletsizliktır, izahati mümkün olmayan büyük bir haksızlıktır. Yılın ikinci yarısında 7.500 ve altında kalanlara artış yapılmaması neyle nasıl izah edilebilir. Bu insanların aldıkları üç kuruş, enflasyonun altında eriye eriye 1000 ₺'nin altına kadar düşmüştür. Yani başka bir söylemle 7.500'e kadar maaş alan ve görmezden gelinen bu kesim resmen bitmiş durumda!!!

Bu insanları kaderine terk etmek, görmezden gelmek akıl tutulmasından başka birşey değildir. Yılın ikinci yarısında diğer kesimlere az veya çok bir şekilde artış yapılıp, 7.500 ve altında kalan emeklilere hiçbir şey yapmamak, görmezden gelmek ülkeyi yönetenlerin büyük bir ayıbıdır. Hala yeni yılı işaret ediyorlar ki o zaman bile ne yapacakları belli değil...

En son yapılan artışlardan yani yılbaşından bu yana elektrik, su, kira, gıda vs… kısacası yaşamsal, temel ihtiyaçlara gelen zamlara baktığımızda bu kesimin aldıkları maaşlar bin ₺'nin altına, 500 ₺'ye kadar düşmüş erimiştir. Kaldı ki toplumun tüm kesimleri ekonomik krizden nasibini alırken, en ağır darbeyi SSK, Bağ-Kur emeklileri almıştır.

banner111

Eğer biraz vicdanları kaldıysa hemen hiç vakit kaybetmeden meclis açılır açılmaz en düşük emekli aylığını asgarî ücret seviyesine getirirler. Kaldı ki asgarî ücretin altında olmamalıdır. En düşük ev kirasının bile 15 bin lirayı bulduğu günümüz şartlarında, bu kesime yapılan bu durum büyük bir vicdansızlıktır. Önümüzde yerel seçimler var elbet bunun bir faturası karşılığı olacaktır olmalıdır da...!

Açıkça, açık açık söylüyorum bu kesim resmen ölüme, açlığa, sefalete terk edilmiştir.'

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83