İşte Alanya’daki yüksek kiralara bir çözüm önerisi

İşte Alanya’daki yüksek kiralara bir çözüm önerisi

Alanya Belediye Meclis Üyesi Fikret Arık, Alanya’daki yüksek ev kiraları konusundaki düşüncelerini dile getirdi. Alanya Belediyesi’nden 2021 yılında 18.500 yeni konut için ruhsat alınmasına rağmen ev fiyatlarının ve kiraların düşmeyeceğini belirten Fikret Arık, şunları söyledi:

banner111

“Konut satışı, kiralar aldı başına gidiyor. Herkes bir çözüm üretilmesini bekliyor, fakat bir çözüm bulunamıyor. Alanya Belediyesi’nden 2021 yılında 18.500 bağımsız bölüm için ruhsat alındı. Bu konutlar 2022 yılında bittiği zaman yine konut bulunamayacak, kiralar düşmeyecek. Çünkü oluşan arz, talebi karşılamıyor.

Üretilen konutların büyük miktarı yabancılara satılıyor, üstüne bir de Rusya-Ukrayna savaşından kaçanlar eklenince, konutların imalatı bitmeden satışları bitiyor. Bir taraftan turizm çalışanlarına konut ihtiyacı, bir taraftan artan üniversite öğrencilerine konut ihtiyacı, bir taraftan Türkiye’deki emekli olup Alanya’ya yerleşmek isteyenlerin ihtiyacı da buna eklenince, satılık ve kiralık konut bulmak zorlaşıyor.

Veya çok yüksek kiralara ödenmek zorunda kalıyorlar. Yerlinin konut satın alması yükselen fiyatlardan dolayı giderek zorlaştı. Müteahhitler yabancılara konut satmaktan dolayı çok mutlular. Sonuç itibarıyla bir çözüm bulmak ve önermek gerekirse, müteahhitlerin, inşaat malzemeleri satanların benimsemeyeceği bir çözüm var. Çoğu insanın dillendirmek istemediği bir çözüm.

Yabancılara bir süreliğine konut satışı durdurulabilir. Bu çözümün yatırımcıyı, yer sahibini rahatsız edeceğini biliyorum ama bu hızlı büyümenin önüne geçebileceğimiz başka bir çözüm üretilemiyor. Bu fikir sohbetlerde konuşulan, fakat dillendirilmeyen bir çözüm önerisi. Kanada’nın bunun benzeri bir çözüm üzerinde çalıştığı ulusal medyaya haber oldu. Düşünmekte fayda var.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83