Kadın Haklarını Koruma Derneği'nden 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi skandalına tepki

Türkiye’yi ayağa kaldıran 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi olayına bir tepkide Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi'nden geldi.

Kadın Haklarını Koruma Derneği'nden 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi skandalına tepki

Kadın Haklarını Koruma Derneği' Alanya Şubesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Maalesef, İktidar Fetullah Gülen tarikatı ile yaşadıklarından ders almadı ve devletin tüm kurumlarını tarikatlara cemaatlere teslim etti, onlara her türlü maddi desteği verdi, İstanbul Sözleşmesinden bu tarikatların baskısı ile çekildi,  tüm bunlar  yetmezmiş  gibi bu tarikatların sapkın, yobaz kadın düşmanı görüşlerini normal göstermeye savunmaya çalışmaktadır.

İlk olarak 2016 yılında  gündem olan  Karamanda  Ensar Vakfına ait yurtlarda 45 erkek öğrenciyi  taciz eden öğretmen olayından bu yana tarikat cemaat yurtlarında evlerinde sürekli taciz, tecavüz, intihar, yangın öldürme olayları basına yansımaktadır. Biliyoruz basına yansıyan bizim bilebildiklerimiz, buzdağının görünen kısmıdır, olayların hiçbirisi münferit ve tarikat cemaatlerden bağımsız değildir, onların kadına insana yaşama bakışlarını yansıtmaktadır. 

18 yaşın altında herkes çocuktur ve evlenme yaşı 18 dir. 6 yaş çocuk dahi değil neredeyse bebeklik yaşıdır. Bu yaşta çocuğa cinsel gözle bakmak, bu bakışı makul göstermeye aklamaya çalışmak hukuken suçtur, ahlaken kabul edilemez. 

Yaşadıklarından yıllar sonra şikayetçi olan H.K.G. nin davası bizimde davamızdır. Kadın Haklarını Koruma Derneği olarak davaya katılma talebinde bulunacağız ve davayı sonuna kadar takip edeceğiz. H.K.G. nin babası Yusuf Ziya Gümüşel , Annesi Fatma Gümüşel ve Kadir İstekli çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan tutuklanmalıdır. Bu olayı bilip göz yuman herkes yargılanmalı, en ağır ceza verilmelidir. 

Tarikatlarla, cemaatlerle kolkola girenlerin yolu bellidir ve bu yolun sonu karanlıktır . Bu toplumu o karanlığa sürükleyemeyeceksiniz. Biz uygarlık yolunda yürüyen kadınlar buna izin vermeyeceğiz. İktidarınızı öldürülen kadınların 6 yaşında evlendirilen çocukların sırtında yükseltmenize izin vermeyeceğiz. 

banner111

Uygar laik bir toplumda tarikatlara yer yoktur,  Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” '

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83