Kaymakam Ürkmezer fidan dikim etkinliğine katıldı

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında deprem felaketinde vefat eden vatandaşlarımızı anmak ve unutmamak adına düzenlenen fidan dikim programına katıldı.

Kaymakam Ürkmezer fidan dikim etkinliğine katıldı

banner111

İlk olarak saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başlayan program Alanya Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti. 

Programda konuşma yapan Kaymakam Ürkmezer “ Öncelikle herkesin 21 Mart Dünya Ormancılık gününü kutluyorum. Orman teşkilatımız geçen sene Güzelbağ’da yaşadığımız yangında olduğu gibi deprem zamanında da deprem bölgesine bizzat giderek, çalışarak, araçlar göndererek ve bununla beraber deprem bölgesinin ihtiyacı olan başta yakacak yardımı olmak üzere büyük bir destek sağladı. Bu vesileyle Orman Teşkilatına teşekkür ediyorum. Özellikle çocuklarımız ormancılık bilinci, ağaç bilinci ve çevre koruma bilincinin hepsiyle ne kadar çok ilgilenirlerse o kadar çok geleceğimiz daha emin ellerde olur. Bu gün ayrıca nevruz bayramı. Nevruz aynı zamanda yeniden uyanışın birlik ve beraberliğin simgesine  ne mutlu ki bu gün iki bayramı birlikte kutladık. Çocuklarımıza bu birlik ve beraberlik ruhu ile beraber çevre bilincini, ağaçları korumayı ve ağaç dikmeyi ne kadar iyi bir şekilde anlatırsak bizler de o kadar çok görevimizi yerine getirmiş oluruz. Bu görevin yerine gelmesinde sağladığı imkanlardan dolayı başta orman teşkilatımız olmak üzere Demirtaşlı hemşerilerimize ve katılanlara teşekkür ediyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra TED koleji 3. sınıf öğrencileri tarafından orman şarkısı okundu ve depremde vefat eden vatandaşlarımız ruhları için Alanya Müftüsü Ali İhsan tarafından dua okunarak lokma dağıtımı yapıldı ve geleceğimize nefes olacak fidanlar toprakla buluşturuldu. Toplamda 20.000 dönüm olmak üzere 1.575 tane fidan dikimi yapıldı.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83