Kiriş'ten Alanya'daki yabancı nüfus için önemli uyarı

AK Parti Meclis Üyesi Kiriş, Alanya’da giderek artan yabancı nüfusunun adaptasyonu için çalıştay ve sempozyum yapılmasını önerdi.

Kiriş'ten Alanya'daki yabancı nüfus için önemli uyarı

AK Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş, aralık ayı meclis toplantısında son yıllarda giderek artan yabancı nüfusa dikkat çekerek kültürel ve sosyal yaşamda farklılıkların yoğun ve uzun dönemde Alanya hayatına adapte edilmesi gibi bir sorunun baş göstermeye başladığını söyledi. Bunun önüne geçmek için Alanya Yabancılar Meclisi’ni geliştirerek Alanya’da yeni hayatın araştırılması, beklentilerin öğrenilmesi ve Alanya hayatının tüm kademelerinin konuşulacağı çalıştay ve sempozyum yapılmasını önerdi. 
İşte Kiriş’in mecliste yaptığı konuşma: “Dünyayı gezip görenlerin neredeyse son durağı Alanya. Coğrafyanın batısından, kuzeyinden, güneyinden çok farklı kültür ve ırktan binlerce insan sadece tatil değil yerleşmek yeni vatan edinmek için Alanya’yı tercih ediyor. Bugün var olan bu yoğun yerleşim aslında çok da yeni değil. 2005 yılından itibaren Alanya cazip yerleşim alanı. İklimi, misafirperver halkımız, ucuz yaşam koşulları, ulaşım kolaylığı, mutfağı ve benzeri birçok etken bu tercih yoğunluğunun ana sebebi. Avrupa ve Rusya taleplerinin son zamanlarda orantısız artışı bizleri de hazırlıksız yakaladı. İlk dönemlerde sadece yazlık dönemler olan kullanılan konutlar artık yerleşik hayata dönüştü. İş hayatında, trafikte, sosyal hayatta velhasıl hayatımızın her noktasında Yeni Alanyalılar ile karşılaşmaktayız. Kültürel ve sosyal yaşamda farklılıkların yoğun ve uzun dönemde Alanya hayatına adapte edilmesi gibi bir sorun önümüze gelmeye başladı. Alanya Yabancılar Meclisi kurarak idari hayatımıza dahil ettiğimiz yeni hemşerilerimize verdiğimiz önemi göstermiştik. Bu uygulamayı geliştirerek Alanya’da yeni hayatın araştırılması, beklentilerin öğrenilmesi ve Alanya hayatının tüm kademelerinin konuşulacağı çalıştay ve sempozyum yapmak gerektiğini düşünmekteyiz. Bu çalışmalar ile geçiş ve uyum süreci daha iyi anlaşılacak ve farklı kültürlerin birbirlerini anlaması kolaylaşacaktır. Bu tür bir çalışmayı organize etmemiz ve oluşacak verilerle uygulama yapmamız gerekmektedir. Yeni hemşerilerimizle bugüne kadar olduğu gibi yarın da huzurla bir arada yaşamak istiyoruz. Merhum Galip Dere’nin de ‘Altı ayı yaz, altı ayı bahar, nereye gitti bu memleketin kışı’ dediği gibi Alanya sadece coğrafyası veya iklimi ile değil eski ve yeni yaşayanları ile dünya cennetidir ve bu realitenin de böyle kalması için de el birliği ile çalışmalıyız”

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83