Küçüker: “Fiyatlardaki artışla başa çıkamıyoruz”

İnşaat maliyetlerindeki artışların ardından en son çimento sektörünün de fahiş artışlara yönelmesinin ardından serzenişte bulunan Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker, “ Artışların karşısında artık başa çıkamıyoruz” dedi.

Küçüker: “Fiyatlardaki artışla başa çıkamıyoruz”

Son 2 ayda çimento ve hazır beton fiyatlarına gelen fahiş zamlar gündemden düşmüyor. İnşaat maliyetinde önemli bir alana sahip olan hazır beton ve çimento zamlarına karşı sektör temsilcileri isyan ediyor. Bu sebeple hukuki yollara başvuran sektör temsilcilerinin ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Geçen yıl ocak ayında 27 lira olan 50 kilogramlık 1 torba çimento 120 liraya kadar çıkmıştı. Çimentoya bağlı olarak hazır betonun metreküpü de son iki ayda 700 lira birden zamlanmıştı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, “Rekabet Kurulu’na şikayet edilmişti ve ciddi miktarlarda da cezalar yazılmıştı bunu yapanlara. Bu konunun her zaman takipçisi olacağız ve her zaman dile getireceğiz” dedi.

banner111

Başkan Küçüker, “Yıllardır bu konuyla ilgili çaba sarf ediyoruz. Bu konu hakkında Ticaret Odasının da büyük girişimleri olmuştu. Zamlar tabii ki otomatik olarak beton fiyatlarını etkiliyor. Rekabet Kurulu’na da şikayet edilmişti ve ciddi miktarlarda da cezalar yazılmıştı bunu yapanlara. Bu konunun her zaman takipçisi olacağız ve her zaman dile getireceğiz. Çünkü maliyetlerin üzerinde zamlar yapıldığını düşünüyoruz. Sivil Toplum Örgütü olarak sıkıntılarımızı dile getirmeye devam edeceğiz. Gelen zam oranları belli bu durumların karşısında ne yazık ki başa çıkmakta çok zorlanıyoruz. Neredeyse her hafta fiyat güncelleniyor ve hepimizi zora sokuyor” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2023, 13:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83