Kurban'da deriler THK'ya

Türk Hava Kurumu Alanya Şube Başkanlığı Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Türk Hava Kurumu Alanya Şube Başkanı Emine Keyaoğlu, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ve 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kanunu gereğince Kurban derisi toplama yetkisinin sadece Türk Hava Kurumu’na ait olduğunu söyledi.

Kurban'da deriler THK'ya

Türk Hava Kurumuna bağışlanan deriler;  yaralı, hasta ve organ nakline, yarının güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesine, havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ilk ve halen bu hizmeti sürdüren tek ulusal kurum, Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli yetişmiş personel ihtiyacını karşılamaktadır.

banner111

GÖREVLENDİRMELER TAMAM

Vatandaşların mutlaka makbuz karşılığı derilerini Türk Hava Kurumu’na teslim etmelerini isteyen Keyaoğlu, kurban derilerini toplama konusunda ilçe merkezi ve mahallelerde gerekli görevlendirmelerin yapıldığını kaydetti. İlçe Merkezi ve mahallelerde 15 araç ve 25 işçinin görev yapacağını, muhtarların ve muhtarların görevlendireceği kişiler tarafından deri toplama faaliyeti gerçekleştirileceğini belirten Keyaoğlu, 10’u resmi 5’i özel araç toplam 15 araç ve 25 işçinin de merkez ve her mahallede görev yapacağını belirtmiştir. Deri toplama merkezimize teslim edilecektir. Şubemiz bayramın 2. Günü 10.07.2022 Pazar günü akşamı mesai bitimine kadar açık tutulacaktır.Türk Hava Kurumu’nun Cumhuriyetin en önemli kurumlarından biri olduğunu, bu önemli kurumun bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da halkın hizmetinde olacağını vurgulayan Emine Keyaoğlu “THK halktan aldığını halka hizmet olarak geri veren bir kurumdur.Sizlerin de böylesine manevi bir hazzı bizimle yaşamanız, toplumsal dayanışmayı, memleket ve ülkesiyle birlikte paylaşma bilincini göstermeniz için, birlik beraberlik ve bütünlük gününde kurban derilerini bekliyoruz. Hayırlı Bayramlar dileriz.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83