Mahkeme kamulaştırmaya dur dedi

Gündoğmuş/Manavgat'ta yaşanan acı orman yangınının ardından, bölgede vatandaşların özel mülkü olan bir arazinin TOKİ tarafından konut yapılmak üzere verilen kamulaştırma kararı iptal edildi.

Mahkeme kamulaştırmaya dur dedi

CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Can Karagöz yaptığı açıklamada, Gündoğmuş/Manavgat'ta yaşanan orman yangını sonrası TOKİ tarafından konut yapılmak üzere Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen kamulaştırma kararının bozulduğunu açıkladı. Karagöz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: '

banner111

Bildiğiniz gibi, Gündoğmuş/Manavgat'ta yaşanan acı orman yangınının ardından, bölgede vatandaşların özel mülkü olan bir arazinin TOKİ tarafından konut yapılmak üzere Cumhurbaşkanlığı Kararı ile acele kamulaştırılmasına karar verilmişti. Bu kararın ardından bölge sakinleri, toplu konut değil, zarar gören evlerin yerine yenilerinin yapılmasını talep etmişlerdi.

Söz konusu karara ilişkin açmış olduğumuz davada Danıştay tarafından Cumhurbaşkanlığı Kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Kararın gerekçesinde "kamu yararı kararının" iki kez istenmesine rağmen idare tarafından verilmediği, onaylı imar planı veya özel plan/projenin bulunmadığına da dikkat çekilmiştir.

Bölgemize hayırlı olması ve yaraların vatandaşlarımızın isteğiyle de uyumlu ve en uygun şekilde sarılabilmesi dilekleriyle kamuoyuna saygıyla duyururuz.'

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83