Mahmutlar'da örnek proje

Mahmutlar Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesi tarafından başlatılan "Evde Yalnız Değilsiniz" projesi ile hasta ve yaşlılar ziyaret edilerek gönül köprüleri kuruluyor.

Mahmutlar'da örnek proje

'Evde Yalnız Değilsiniz' sloganıyla hazırlanan proje ile öğrenci ve öğretmenler veliler başta olmak üzere mahallede bulunan hasta ve yaşlıları ziyaret ediyorlar.
Kanuni Sultan Süleyman’ın 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözünü hatırlatarak 'Evde Yalnız Değilsiniz' projesini değerlendiren Okul Müdürü Yılmaz Kısa, “Ziyaretlerle gönül köprüleri kuruluyor. Çevremizde sosyal hayata karışmayan o kadar çok insan var ki… Kapılarının çalınmasını bekleyen; bir ses, bir nefese ihtiyaç duyan bu insanlara “Biz varız” diyebilmek için çıktık bu yola. Hasta ve yaşlılarımıza 'Kapınızı çalıp bir bardak çayı beraber yudumlarken evinize, sevincinize ortak olacağız. Kaybolmaya yüz tutan insanî değerlerimize sizinle sahip çıkacağız. Gelecek nesillere bu değerleri sizin sayenizde daha kuvvetli aktaracağız. Ne zaman ihtiyaç duyarsanız yanınızda olmak, yalnız değilsiniz diyebilmek arzusundayız' diyoruz. Öğrencilerimiz insanların zor zamanlarında onlarla tanışıp, onların yaşamlarını anlamaya çalışıyor, onlarla sohbet ederek yanlarında olduklarını hissettiriyorlar. Öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte iki yıldır yaklaşık 50 hasta ve yaşlı ziyareti yaptık. Proje ile Öğrencilerimizde merhamet duygusunu geliştirirken aynı zamanda geleneklerimiz yaşatılmaktadır. Öğrencilerimizin yaşlı ve hasta aile fertlerinden aldığı dua her şeye değer. En son Şehit Zekeriya Zencerli'nin annesi evinde ziyaret edilerek yanında olduğumuz hissettirilmeye çalışılmıştır" dedi. 

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83