MHP Alanya’dan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü mesajı

MHP Alanya’dan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü mesajı

MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 3 Mayıs, Türk Milleti ve onun cefakar, fedakar evlatları olan Türk Milliyetçileri için çok büyük anlam ve önem taşıyan bir gündür.

Yakın tarihin nirengi noktalarından; fikir, siyaset ve mücadele müktesebatımızın mihenk taşlarından biri olan 3 Mayıs 1944 olayları, Türk gençliğinin zulme direnişiyle taçlanmış, zulmete meydan okumasıyla anlam kazanmıştır. Nitekim bu tarih taviz vermeyen iradenin günüdür.
3 Mayıs birliğe ve beraberliğe çağrı, dayatmaya ve yozlaşmaya reddiyedir. Türk gençliğinin diri umutlarının fiiliyata dökülmesi, heyecan ve hedeflerinin haklı bir eyleme dönüşmesidir.
Haksızlık karşısında eğilmeyen Türkçü kahramanlar envaı çeşit eziyet ve işkence karşısında yılmamıştır. Bu sivil ve demokratik tepki, bu meşru ve milli duruş inançlarımızdan gücünü alarak müessiriyetini her zaman korumuş, bundan sonra da koruyacaktır.
3 Mayıs 1944 olayları vesilesiyle görülmüştür ki, şahsiyetini davasının onuruyla bütünleştirmiş, varlığını Türklüğünün bekasıyla perçinlemiş bir dava ve düşünce insanı hiçbir baskı ve şiddete boyun eğmeyecektir. 3 Mayıs esasen milliyetçi Türk gençliğinin diriliş ve uyanışıdır.
Bu anlamlı gün, Türk milletine mensubiyetin onur ve şuuruna sahip, manevi ve kültürel değerleri özümsemiş Türk milliyetçileri tarafından ‘Milliyetçiler Günü’ olarak kutlanmaktadır.
3 Mayıs Milliyetçiler Günü; bir bayram veya yas günü değil, Türklüğün şahlanış günüdür. Böylelikle, milliyetçilik, düne anlam katan, bugüne kıymet yükleyen ve yarına şuur veren özelliğiyle kültürel ve siyasal alana yansımıştır.
Türkçülüğün düşünceden harekete geçtiği bu anlamlı gün dolayısıyla; büyük Türk milletinin ‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor, başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere 3 Mayıs 1944’ün milliyetçi kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. 
Cenab-ı Allah Türk milletini korusun ve yüceltsin.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

banner111

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2023, 11:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83