MHP İlçe Başkanı Sünbül’den 19 Mayıs mesajı

MHP İlçe Başkanı Sünbül’den 19 Mayıs mesajı

MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan Anadolu'ya ayak basarak milli mücadeleyi başlattıkları tarihi günün dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.
Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olarak Samsun'da atılan ilk adımın 102’inci yıl dönümü olan 19 Mayıs, aynı zamanda tam bağımsızlığa giden sürecin ilk halkasıdır.
Bu tarih dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan bir geleceği reddederek "milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetle sonuçlanacak kutlu mücadelesine başladığı gündür.
Bu yolculuk, sönmek üzere olan umutları canlandırmış ve milletimizin bir ülkü etrafında toplanmasına varan sürece hız ve anlam katmıştır.
19 Mayıs ruhu, milli onurun dirilişi, teslimiyetçi, tavizkâr yönetimlere karşı milli devletin doğuşu; çağın stratejik dengelerini ve zayıflıklarını gözeten akıl, sağduyu ve vizyonun adıdır.
19 Mayıs, zalime, haine, alçağa, işbirlikçiye yıldırım gibi çarpan Türk'ün kudretli yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, vatanı sahipsiz, çaresiz, kimsesiz sananlara karşı var olma kavgasıdır.
2023'ün güçlü Türkiye'sini 19 Mayıs 1919 ruhuyla ve Türk ve Türkiye yüzyılını sahipleniyor ve kucaklıyoruz. Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti ile bir elinde ilim, diğer elinde ahlak ve erdem olan, büyük Türkiye'nin ana dinamiği, bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin bileği bükülmez bekçileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün umudu Türk gençliğimizin Türk milletimizi güçlü yarınlara taşıyacağına yürekten inanıyoruz. 
Bu duygu ve düşüncelerle, Bayramınızı kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm Türk Büyüklerini, bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83