Özçelik vekilliği 900 oy farkla kaçırdı

Özçelik vekilliği 900 oy farkla kaçırdı

CHP’nin 7. sırasından ‘Antalya Milletvekili’ seçilmeyi kıl payı kaçıran Diş Hekimi Murat Özçelik, seçim bölgesi olan Alanya, Gazipaşa ve Gündoğmuş’ta fark yarattı. Özçelik, milletvekilliğini sadece 900 oyla kaybetti.

Diş Hekimleri Odası Alanya Temsilcisi iken uzun yıllardır aktif görevler aldığı partisi CHP’den 7. sıra Antalya Milletvekili Adayı gösterilen Murat Özçelik, kıl payı bir farkla milletvekilliği fırsatını kaçırdı ancak seçim bölgesi olan Alanya, Gazipaşa ve Gündoğmuş’ta CHP oylarını bariz bir şekilde arttırdı.

Seçim gecesi oy sayımları sürerken uzun süre ‘Seçilmiş’ olarak gözüken Özçelik, gecenin geç saatlerinde yurtdışı ve Kepez oylarının da devreye girmesiyle kıl payı seçilemedi. Özçelik, sadece 900 oy farkla milletvekilliğini sabaha karşı Yeşil Sol Parti’ye kaptırdı. Bu yüzden Özçelik, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş ve Antalya bölgesinden çok sayıda üzüntü telefonu aldı.

MuratÖzçelik, “Şahsıma ve partime güvenip oy veren tüm vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunarım. Bölgemiz ve bölge insanlarımız için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Özçelik’in doğum yeri olan Gazipaşa’da CHP, oyların yüzde 41,5’i olan 14 bin 600 oy aldı. Ak Parti ise oyların yüzde 28,5’i olan 10 bin 60 oy aldı. 2018 seçimlerinde Gazipaşa’da Ak Parti, yüzde 1 oyla CHP’nin önündeydi. Son seçimde Özçelik’in etkisiyle CHP’nin Gazipaşa’da Ak Parti’ye oy sayısı olarak 4 bin 550, oran olarak ise yüzde 13 fark attığı görülüyor.

Alanya’da ise CHP siyasi tarihinde ilk kez bir milletvekili seçiminde hem merkez hem de kırsalda birinci parti oldu. CHP Alanya’da 61 bin 500 oy alırken, Ak Parti 60 bin oy aldı. 2018 seçimlerinde Gündoğmuş’ta Ak Parti oyları CHP’den yüzde 20 oranında fazlaydı. Son seçimde bu ilçede AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı yüzde 6’ya kadar geriledi.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83