Özgenç'ten acil önlem çağrısı

2004-2014 tarihleri arasında Gazipaşa Belediye Başkanlığı görevini yürüten Harita ve Kadastro Mühendisi Cemburak Özgenç, KORU-BAKILAR-EKMEL mahalleleri planlaması için acil önlem alınması konusunda öneride bulundu.

Özgenç'ten acil önlem çağrısı

ÖZGENÇ, yaptığı yazılı açıklamada; görev süremiz içerisinde, GAZİPAŞA-KAHYALAR ALT BÖLGE , 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planımızı yaparak  Çevre ve Şehircilik Bakanlığına onaylatmıştık.

Bu planda, özellikle Koru Mahallesinde yer alan ve halk arasında “Koru Alanı” olarak adlandırılan bölgemiz, Gökçeler Barajı Sulama Alanı Kapsamında kaldığı için MUTLAK TARIM ALANI Olarak plana işlenmişti.  2014 yılı sonrası ise bu bölge KENTSEL GELİŞİM ALANI ilan edilerek söz konusu alanda Konut ve Ticarete yönelik İmar Planı yapılmasının (1/1000 ve 1/5000 ölçekli)  önü açılmıştır.

Son birkaç yılda Pazarcı ve diğer mahallelerimizde ciddi şekilde konut talepleri oluşmuş ve bu durumla birlikte gözler KORU-BAKILAR-EKMEL mahallelerine çevrilmiştir.

Ne yazık ki bazı Emlak Yatırımcılarının, Koru-Bakılar-Ekmel bölgelerinde, Antalya Büyükşehir Belediyesinden Mevzii plan talepleri ile birlikte Konut yapmak üzere çeşitli girişimlerde bulunduğuna tanık olmaya başladık. Bu şekilde yapılacak MEVZİİ çalışmalar ileride ne yazık ki Gazipaşa’mızın Allah korusun Alanya’nın MAHMUTLAR Beldesi gibi olmasına yol açacaktır. Gazipaşa asla ama asla böyle bir yapılaşma yolunda olmamalıdır. Gazipaşa Belediye Başkanımız, Meclis üyelerimiz ve Antalya Büyükşehir Belediyemiz bu alanlarda derhal Bütünsel bir anlayışla ve Gazipaşa’mızın bu bölgelerini KALİTELİ BİR YAŞAM ALANI haline getirecek Planlama çalışmalarını yapmaları gerekmektedir. Bu durum şehrimiz için hayati bir önem taşımaktadır. Gazipaşa için Genel bir Revizyon çalışması yapıldığını bilmekteyiz.

Ancak bu konunun mutlaka ve mutlaka TÜRKİYE Genelinde Yapılacak ; KENTSEL TASARIM VE PLANLAMA YARIŞMASI ile çözülmesi gerektiğini düşünmekteyim. Türk Mühendis ve Mimarlar Odalarına Bağlı, Şehir ve Bölge Planlamacıları ile Mimarların içinde bulunduğu Gruplarla birlikte yapılacak yarışma sonucu ; KİMLİKLİ, KALİTELİ ve FARK yaratacak bir Şehir Planının ortaya çıkacağından eminim. Yaşanan acı gerçekler göstermektedir ki İMAR PLANLARI sadece X-Y DÜZLEMİNDE değil ,3. Boyut (Z) yani KENTSEL TASARIM ve MİMARİ detaylarda göz önüne alınarak yapılmalıdır. Bu işler sadece BİZ seçilmişlere bırakılamayacak kadar önemlidir. 

banner111

Bu şekilde yapılacak bir PLANLAMA ve KENTSEL TASARIM, Gazipaşa’mızın bölgede ve ülkemizde fark yaratmasına sebep olacaktır. Böyle bir yarışmanın sonucu;  Belediye Meclislerimiz, Halkımız ve çeşitli Platformlarda tartışıldığında en azından KORU-BAKILAR-EKMEL bölgelerimiz ileride çok ama çok değerli ve yaşanabilir alanlar olarak öne çıkacaktır. Bu aynı zamanda Belediye Başkanımız ve Meclis üyelerimiz için her zaman hatırlanacak bir Gurur projesi olarak Tarihte ki yerini alacaktır.

Böyle bir yarışma sonucunda, eminim ki hiç beklemediğimiz çok farklı Kentsel Çözüm ve Tasarımlar ilçemizin ve insanlarımızın ufkunu açacaktır. 

Zaman ilerlemeden bu yönde bir çalışma yapılmasının çok önemli olacağını vurgulamak istiyorum. Sayın Belediye Başkanımız, CHP-İYİ PARTİ-AKP-MHP meclis gruplarının da bu konuyu değerlendirmelerini hasseten ARZ ediyorum. Saygılarımla….' ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83