Rektör Kalan'dan 18 Mart mesajı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Rektör Kalan'dan 18 Mart mesajı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümü vesilesiyle mesaj yayımladı. Rektör Kalan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümünü kutlamanın büyük onurunu ve gurunu yaşamaktayız. Çanakkale Savaşı’nı Türk ve dünya tarihinde bu kadar önemli yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alıp onu düşman mevzisine kadar götürerek işgalci askerlere insanlık dersi verirken mukaddesatı uğruna insanüstü bir adanmışlık sergileyen kahraman Mehmetçiğimizdir.

banner111

Çanakkale Savaşı, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olmuş, asırlardır emperyal devletler tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine ilham ve güç kaynağı olmuştur. Tüm dünyanın şahit olduğu bu haksız işgal girişimi sonucunda güçlü görünen düşman devletler, geldiler, gördüler ve yenik bir şekilde döndüler. Çünkü Çanakkale, Koca Seyit ve nice yiğitlerin yalnız bir top mermisini değil, bir milletin kaderini sırtlandığı yerdir. Kurmay zekanın öncülüğünde kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden ordu millet bütünlüğü gösteren Türk milletinin geleceğini yine milletin azim ve kararlılığı kurtarmıştır.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ailesini temsilen, Çanakkale Deniz Zaferimizin yıl dönümünü kutluyor ve Âsım’ın neslinin devamı adına ilim irfan yolunda yılmadan çalışmaya devam edeceğimizi gurur ve kararlılıkla ifade ediyor aziz şehitlerimizle rahmete kavuşmuş gazilerimizi minnet ve dua ile anıyorum.” 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2022, 10:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83