Şahin'den müjde: Alanya muzu tescillendi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Avokadosu ve Alanya Yenidünyası’nın ardından Alanya Muzu’nun da coğrafi işaretini Alanya’ya kazandırdı. Başkan Şahin, “Alanya Muzu artık tescillendi, Alanya’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Şahin'den müjde: Alanya muzu tescillendi

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in çabaları ve girişimleriyle Alanya Muzu tescillendi. Daha önce de Alanya Avokadosu ve Alanya Yenidünyası’nın coğrafi işaretlerini Alanya’ya kazandıran  Başkan Şahin’in açıklaması şu şekilde: “Alanya Avokadosu ve Yeni Dünyası’ndan sonra söz verdiğimiz gibi Alanya Muzu’nun da coğrafi işaretini Alanya’mıza kazandırdık. 11 Ocak 2022 tarihinde yaptığımız başvuru Türk Patent Kurumu tarafından kabul edildi ve muzumuz artık tescillendi. Alanya’mıza hayırlı uğurlu olsun.  Alanya’mızın isminin her alanda daha fazla duyulması, Alanya’mızın mükemmel bir turizm kenti olduğu kadar güçlü bir tarım şehri olduğunu da tüm dünyaya anlatmanın en güzel yolunun burada yetişen ürünlere sahip çıkmak olduğunu düşünüyoruz. Diğer coğrafi işaretini kazandırdığımız ürünlerde olduğu gibi Alanya Muzu konusunda da yaptığımız bilimsel çalışmalar sonucunda artık Alanya Muzu literatürdeki yerini aldı. Eşsiz kokusu ve tadıyla Alanya Muzu artık çok daha fazla tanınacak ve bilinecek. Alanya’mızın marka değerine katkı yapacak bu çalışmamızda bizlerin yanında olan herkese teşekkür ederim. Hizmetin en güzeline layık Alanya’mıza hayırlı ve uğurlu olsun. Birlikte yapacağımız çok şey var. Her şey Alanya’mız için.”

ARAS VE KARAGÖZ’DEN TEŞEKKÜR

ALTSO Tarım Komisyonu Üyeleri Mehmet Karagöz ile Meliha Aras Erdoğan’da coğrafi işaretli ürünlerin Alanya tarımı için büyük önem taşıdığını belirterek, Alanya’ya avokado, yeni dünya ve muzun coğrafi işaretini kazandıran Başkan Şahin’e teşekkür ettiler.

banner111

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2022, 13:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83