Sevilgen’den mali genel kurulda sitem!

2 bin 500 üretici olmasına rağmen 139 üyenin birliğe üye olduğunu açıklayan Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, “Alanya tropikal ikliminin en güzel yaşandığı yerlerden birisi ama değerlendiremiyoruz. Diğer olan şeylere dış mihraklar diyoruz ama kendi aramızda ne var onu bilmiyorum. Niye hep beraber oturamıyoruz” dedi.

Sevilgen’den mali genel kurulda sitem!

Alanya Avokado Üreticileri Birliği’nin 2021 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı düzenlendi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Toplantı Salonu’ndaki genel kurula Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ile avokado üreticileri katıldılar.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda ardından divan oluşturuldu. 
 

“HER ZAMAN SİZ ÜRETİCİLERİN YANINDAYIZ”

banner111

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Sevilgen bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. Ardından konuşan Göktepe de, “Sevilgen göreve geldiğinden bu yana birlik çok ciddi ivme kazandı. İlçemizde üretim ve tarımsal üretim desenlerine baktığımızda avokado bir değerimiz oldu. Birliğin tüm üyeleri bizim için çok kıymetli. Ziraat odası olarak her zaman siz üreticilerin yanındayız” dedi. 
 

“2 BİNDEN FAZLA ÜRETİCİ VAR AMA ÜYE SAYISI 139”

15 bin dönüm alanda 6-7 bin ton üretim yapıldığını söyleyen Rüzgar da, “Daha önce 6-7 yıl önce 250 dekar alandan bahsediyorduk. Avokadonun Alanya avokadosu coğrafi işaretini aldık. Alanya yeni dünyasının coğrafi işareti de bizde. İnşallah bundan sonra da yeni coğrafi işaretler alacağız. Birliklerin, kooperatiflerin olması çok güzel ama bütün üreticilerin bu birliklere üye olması gerekiyor. Şu anda birliğe 139 avokado üreticisi üye ama 2 binden fazla üretici var. Kooperatif ve birlikler ne kadar güçlü olursa pazarlama gücünüz daha fazla. Böylece maliyetleri de düşürecek, girdileri azaltacak gücü elde etmiş olursunuz” diye konuştu. 
 

“GZP TARIM İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ”

Alanya’da 41 bin dönüm alanda örtü altı üretim yapıldığını açıklayan Şahin de, “Alanya’da tropik bitkiler üretilebiliyor. Bizim üzerimize düşen paketleme ve pazarlama tekniği. Pazarlama tekniğinden birisi de patent. Bunlar yeterli değil. Gelecekte Alanya’da bunların fuarını, festivallerini yapmamız gerekiyor. Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) sadece turizm için değil, tarım için de çok önemli. Havalimanı yeterli seviyeye getirirsek direkt kargo uçakları ile buradan ürünlerimizi pazarlayabiliriz. Gazipaşa Yat Limanı yük limanı olmalı. Yıllardır açılamamış. Orasını yük limanı olarak kullanabiliriz” ifadelerini kullandı.  

BİRLİK TÜZÜĞÜNÜN DEĞİŞMESİNE ONAY ÇIKTI

Birliğe katkı sunanlara plaket takdiminin ardından 2021 gelir gider cetveli ve bilanço, yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları, 2022 yılı tahmini bütçesi okunarak oy birliği kabul edildi. Genel kurulda yıllık aidatların 505 TL olması oy çokluğu ile kabul edildi. Genel kurulda birlik tüzük değişikliği ve tüzük değişikliği ile ilgili resmi çalışmaların yapılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi de oy birliği ile kabul edildi.
 

“HEYECANIMIZ AŞAĞIYA DOĞRU İNMEYE BAŞLADI”

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Sevilgen, “Sizin sayenizde burada durabiliyoruz. Birlik olursak hep beraber daha güçlü oluruz. Kanarya Adaları’nda birlik kuranların 100 bin üyesi var. Biz burada 100 kişiyi toparlayamıyoruz. Bu aslında üreticilerimizin kendi eksikliği. 139 gönüllü üyemiz var. 2 bin 500 üreticiden bahsediyoruz. 100-150 milyon TL’lik avokado satılıyor. Bizim biraz heyecanımız var. Az daha geçmedi ama heyecanımız aşağıya doğru inmeye başladı. Avokadonun çok daha büyük reklamını yapmamız lazım. Avokado festivali yapacaktık araya pandemi girdi. İnşallah bir festival yaparak daha güçlendiririz ama burada üreticilerle çok daha büyük başarılara imza atabiliriz. Yurt dışındaki fuarlara bizler de katılabiliriz. Avokadonun daha yükseğe çıkması için üreticilere olarak mücadele etmemiz gerekiyor. Şimdi mango üreticiler birliğinden bahsediliyor. Bunun başkanı kim olacak bilmiyorum ama ona da şu anda sabırlar diliyorum. Buraya insanları toplamak, getirmek çok zor. Alanya, Gazipaşa, Anamur, Türkiye’nin tropikal ikliminin en güzel yaşandığı yerlerden birisi ama değerlendiremiyoruz. Diğer olan şeylere dış mihraklar diyoruz ama kendi aramızda ne var onu bilmiyorum. Niye hep beraber oturamıyoruz?” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83