Söz artık seçmende: Alanya’da 683 sandık kurulacak

Alanya’da yaşanan feci kazada hayatını kaybeden sürücünün Mahmutlar’da bir restoran işleten Devlet Akdere’nin oğlu Ali Akdere olduğu öğrenildi.

Söz artık seçmende: Alanya’da 683 sandık kurulacak

Alanya’da yarın 231 bin 493 seçmen, 13. Cumhurbaşkanı’nı ve 28. Dönem Antalya milletvekillerini seçmek için 683 sandıkta oy kullanacak.

Türkiye yarın seçime gidiyor. Türkiye’yi 20 yıldır yöneten Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan, 13. Cumhurbaşkanlığı için yarışacak. 28. dönem milletvekillerinin de belirleneceği yarınki seçime 24 siyasi parti ile 151 bağımsız milletvekili adayları katılacak. Türkiye’de 64 milyon 113 bin 941 seçmen oy kullanacak.

Seçimde Alanya’da 1’nci bölgede 324 sabit, 1 seyyar sandıkta 114 bin 392 seçmen, 2’nci bölgede ise 2’si cezaevinde olmak üzere 362 sandıkta 117 bin 101 seçmen sandık başına gidecek. Toplam 687 sandıkta 231 bin 493 seçmenin oy kullanacağı seçim öncesi gerekli güvenlik tedbirleri de alındı.

Tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da oy verme işlemi sabah saat 8’de başlayıp, saat 17’de sona erecek. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00’den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak. Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmadığı oy kullanma sırasında nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

Bu seçimde, cumhurbaşkanının yanı sıra yeni parlamento üyeleri de belirlenecek. Seçmenler, iki oy pusulasını tek zarfa koyarak seçimini yapacak. Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. ‘Tercih’ veya ‘Evet’ mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak. Evet ya da Tercih mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.

banner111

İlk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanmadığı takdirde seçim ikinci oylamaya kalacak. İlk seçimde en çok oy alan iki aday, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci oylamada yarışacak. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması halinde seçmenler, aynı seçmen bilgi kâğıdı ile ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullanacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83