TRT Alanya’daki öğrencilere haberciliği anlatacak

MEB ile TRT iş birliğinde yapılan iş birliği kapsamında Alanya’da bulunan Türkler Sosyal Bilimler Lisesi’nde 20 öğrenciye 'habercilik ve haber üretim aşamaları' eğitimi verilecek.

TRT Alanya’daki öğrencilere haberciliği anlatacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile TRT arasında yapılan iş birliği kapsamında Türkiye çapında 7 sosyal bilimler lisesinde TRT Haber kanalı 'habercilik ve haber üretim aşamaları' eğitimi verecek. 6 ve 7 Şubat’ta TRT ekipleri Alanya’daki Türkler Sosyal Bilimler Lisesi’nde 20 öğrenciye eğitim verecek.  MEB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Genel Müdürlüğümüz ve TRT iş birliği ile 7 bölgeden 7 ilimizde bulunan genel müdürlüğümüze bağlı sosyal bilimler lisesinde "Habercilik ve Haber Üretim Aşamaları" konulu öğrenci eğitimleri gerçekleştirilecek. Genel Müdürlüğümüzce tüm öğrencilerin ulusal ve uluslararası ölçütlerde bilgi, beceri, tutum ve davranış kazanması ile girişimci, yenilikçi, dil becerileri yüksek, sistematik düşünebilen, iletişime ve öğrenmeye açık bireyler olmalarını sağlamak amacıyla farklı eğitim ortamları ve süreçleri planlanarak çalışmalar yürütülüyor. TRT Kurumu ile imzalanan "Gençler için Gazetecilik" protokolü kapsamında genel müdürlüğümüze bağlı okullarda çeşitli eğitim programlarının ve atölye çalışmalarının gerçekleştirilmesi planlandı. Bu amaçla genel müdürlüğümüz ve TRT iş birliği ile 7 bölgeden 7 ilimizde bulunan genel müdürlüğümüze bağlı sosyal bilimler lisesinde "Habercilik ve Haber Üretim Aşamaları" konulu öğrenci eğitimlerine yönelik atölye çalışmaları Ocak 2023-Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. TRT Haber Kanal Koordinatörlüğü’nde görev yapan alanında uzman eğitici ve eğitim programından sorumlu TRT personelinin gerçekleştireceği atölye çalışmalarının ilki Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesinde 17-18 Ocak 2023 tarihlerinde, 10.00 ile 16.30 saatleri arasında iki oturum olarak gerçekleştirilecek.

banner111

GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLER KATILACAK

Ülkemizin 7 bölgesinden 7 ilimizde bulunan genel müdürlüğümüze bağlı sosyal bilimler liselerinde Ocak 2023-Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim ve atölye çalışmaları iki gün süreyle "Habercilik ve Haber Üretim Aşamaları" konularına yönelik olarak yürütülecek. Atölye çalışmalarına sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören gazetecilik, muhabirlik, habercilik ve haber üretimi alanlarına ilgisi olan gönüllü öğrenciler katılacak. Genel Müdürlüğümüz ile TRT iş birliğinde; Antalya Türkler Borsa İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi 06-07 Şubat 2023, İzmir Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi 08-09 Şubat 2023, Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi 13-14 Şubat 2023, İstanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi 15-16 Şubat 2023, Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi 20-21 Şubat 2023, Diyarbakır Silvan Sosyal Bilimler Lisesi 22-23 Şubat 2023 tarihlerinde "Habercilik ve Haber Üretim Aşamaları" konulu atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Genel müdürlüğümüzün TRT iş birliğinde yürüttüğü faaliyetlerle ayrıca öğrencilerde "medya okuryazarlığı" konusunda farkındalığın oluşturulması amaçlanıyor.”

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83