Türkiye'nin ilk WBC Gümüş Kemeri satışa çıkarılıyor

Türkiye’nin ilk WBC Gümüş Kemerini ülkemize kazandıran Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencisi Seren Ay Çetin, depremzedeler için Gümüş Kemerini satışa çıkarıyor.

Türkiye'nin ilk WBC Gümüş Kemeri satışa çıkarılıyor

Türk tarihinde adını "ilklere" yazdıran Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencisi ve boksörü Seren Ay Çetin, WBC Gümüş Kemerini satışa çıkarıyor. Boksta dünyanın en önemli kemer organizasyonunda ülkemize ilk kez kazandırdığı WBC Gümüş Kemeri ile adını Türk boks tarihine altın harfler ile yazdıran ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Çetin, alt limit 1 milyon Türk Lirası bedelle kemerini satışa çıkardığını açıkladı.

KEMERİN GELİRİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANACAK

Türkiye’nin büyük bir felaketle sarsıldığını belirten Çetin, “Ülkemiz çok büyük felaketle sarsıldı. Birçok vatandaşımızın evi yıkıldı. Birçok vatandaşımız vefat etti. Birçok vatandaşımız enkaz altında kaldı. Yaşanan depremden dolayı ülkemizde herkesin olduğu gibi bende çok üzülüyorum. Bu durumda ülkece, milletçe birlik olduk. Herkes elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Bende geçtiğimiz Mayıs’ta kazanmış olduğum Türk tarihi için bir ilk olan ve aynı zamanda benim içinde bir ilk olan WBC Silver Kemerimi alt limit 1 milyon Türk lirasından satışa koydum. Kemerden elde edeceğim tüm geliri depremzedeler için bağışlayacağım. Bunun dışında depremzedeler için elimizden gelen ne varsa da yapmaya devam edeceğiz. Gün birlik olma günüdür. Bu kemer benim çok önemli ama böyle bir durumda umarım satılır. Bu haliyle kemer benim için daha da değerli ve anlamı olacak. Ayağa kalkabilmemiz ve milletimizin kısa sürede toplanmasında benim de payımın olmasını çok istiyorum.” diye konuştu.

banner111

REKTÖR KALAN: “SENİNLE GURUR DUYUYORUZ”

Seren Ay Çetin’in duyarlı davranışı karşısında çok duygulanan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Seninle bir kez daha gurur duydum Seren Ay.” ifadelerini kullandı. Seren Ay’ın duyarlı davranışının her yönüyle takdir edilmesi gerektiğini söyleyen Rektör Kalan, “Öğrencimizin depremzedelere destek olmak adına ülkemize ilk kez kazandırdığı Gümüş Kemeri satışa çıkarması birliğimizin nedenli güçlü olduğunu gösteriyor. Ülkemize ilk kez bir kadın boksör tarafından kazandırılan bu kemerin tarihi yönünü şahsım adına hiç unutmayacağım.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83