Yabancılar Alanya’dan konut satın almak istemiyor mu?

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından Alanya’da da yabancı vatandaşların ev almaktan vazgeçtiği iddiaları konuşuluyor. İddialarla ilgili açıklamalarda bulunan Alanya MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker, “İnsanların önceliği şuanda ev almak değil yardım etmek” dedi.

Yabancılar Alanya’dan konut satın almak istemiyor mu?

Kahramanmaraş merkezli 10 ilin etkilendiği depremlerin ardından ülke genelinde öncelik değişti. Alanya’da ise herhangi bir deprem durumunda konutların sağlamlığı tartışılır oldu. Depremin ardından yabancıların konut almaktan vazgeçtiği iddiası ile ilgili açıklamalarda bulunan Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, “Ev almaktan vazgeçmek gibi bir durum yok, sadece psikolojik olarak insanlar bu duruma hazır değil bu aynı insanların çıkıp gezmek istememesi gibi” şeklinde konuştu.

banner111

Küçüker, “Ulusun başına gelen bir olay yaşandı. Yerli, yabancı her kesimi psikolojik olarak da etkilemiş durumda. Yabancılar da bizler gibi konuya dört elle sarıldılar. Yardım toplama noktaların yardım ettiler. Ellerinden geldiğince onlar da yardımcı oldular, katkı sağlamaya çalıştılar. Bu süreçte insanların bütün enerjisini o bölgeyle ilgili yardıma vermesi gayet normal bir süreç. Bu süreçte maliyetler de tabii ki bundan sonra da artmaya devam edecek. Çünkü deprem bölgesinde yeni konutların yapımı olacak. Demir beton malzemelerinde maalesef artış olacak. Ev almaktan vazgeçmek gibi bir durum yok sadece psikolojik olarak insanlar bu duruma hazır değil. Bölgede toparlanma olduktan sonra yavaş yavaş ülke gündemi de toparlanmaya başlar” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83