Yenialp: “Zincir marketler bütün esnafın geleceğini baltalıyor”

Türkiye başta olmak üzere Alanya’da da zincir marketlerin fahiş fiyatlarla hem üreticiye hem de tüketiciye balta vurulduğunu aktaran Başkan Yenialp, “ Zincir marketler sadece market esnafının değil bütün esnafın geleceğini baltalıyor” dedi.

Yenialp: “Zincir marketler bütün esnafın geleceğini baltalıyor”

Türkiye başta olmak üzere Alanya’da da zincir marketlerin fahiş fiyatlarla hem üreticiye hem de tüketiciye balta vurulduğunu aktaran Başkan Yenialp, “ Zincir marketler sadece market esnafına değil bütün esnafın geleceğini baltalıyor” dedi.
Geçtiğimiz günlerde Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, fiyatların artması konusunda zincir marketlerin hedef alınmasına çok sert tepki gösterdi. Aykaç, zincir marketlerin hayat pahalılığından ve zamlardan sorumlu tutulmasına tepki gösterirken Alanya’dan da yanıt gecikmedi. Alanya Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, zincir marketlerin sadece bakkal ve market esnafına vurulan darbeye değil, züccaciyeden, tekstile, kozmetikten birçok alana kadar her çeşit ürünün satılmasının bütün esnafların geleceğini tehdit ettiğini ve etik olmadığının altını çiziyor. Yenialp, “Gerçekten ekonomiye çok büyük balta vuruyorlar” dedi.

banner111

Başkan Yenialp, “Zincir marketler geldiklere yerlere baksınlar ilk başta. Bir iş yerinin kesinlikle 10 bin tane işletmesi olamaz. Tamamen tekelleşmeye gidiyorlar. Ürünleri istedikleri gibi alıyorlar istedikleri gibi satıyorlar. Bırakın tüketiciyi üreticiyi de vuruyorlar. Üreticiden malı istedikleri fiyata alıyorlar istedikleri satıyorlar. Üreticiler bunlara bir anlamda mecbur kalıyorlar. Üreticilerin yanında kendileri de üretici konumuna geçmeye çalışıyorlar. Gerçekten ekonomiye çok büyük balta vuruyor bu zincir marketler. Eğer ülkenin parametresi esnaf ise o esnaflar bunlara karşı kesinlikle korunmalı. Onlar korunmalı ki ekonomi canlı olsun. Bizde vatandaşlarımızdan gereken dersleri vermesini istiyoruz. Mahallelerindeki marketlerden alışveriş yapmalarını rica ediyoruz. Kendi mahallemizdeki esnaflarımıza sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83